x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Zenga a semnat pe două sezoane

Dinamo - Zenga a semnat pe două sezoane

de Daniel Stan    |    06 Sep 2007   •   00:00
Dinamo - Zenga a semnat pe două sezoane
Sursa foto: GAZETA SPORTURILOR/

Fost antrenor al rivalei Steaua, tehnicianul italian şi-a dat acceptul prin telefon marţi noapte, ieri a sosit in Romănia de la Milano, iar astăzi va fi prezentat oficial.

Fost antrenor al rivalei Steaua, tehnicianul italian şi-a dat acceptul prin telefon marţi noapte, ieri a sosit in Romănia de la Milano, iar astăzi va fi prezentat oficial.

Cu două săptămăni in urmă, după ce Dinamo a ratat calificarea in grupele Ligii Campionilor, s-a pus, chiar dacă neoficial, problema inlocuirii lui Mircea Rednic. Unul dintre cei vizaţi pentru a-l inlocui pe "Puriu" era chiar Walter Zenga.

SCHIMBĂTOR. "Dacă voi mai antrena vreodată in Romănia, o voi face doar la Steaua", declara Zenga nu cu mult timp in urmă. Imediat, "U" Craiova i-a făcut o ofertă, insă discursul s-a schimbat puţin. "Sunt onorat, dar nu vreau să antrenez decăt o echipă din Bucureşti", i-a răspuns Zenga lui Adrian Mititelu, fără a mai menţiona "doar la Steaua". In fine, marţi noapte, după mai multe ore de negocieri prin telefon, Walter Zenga şi-a dat acordul să preia conducerea tehnică a echipei Dinamo. De la Milano, antrenorul italian a confirmat: "M-am inţeles pentru un contract pe doi ani şi sunt bucuros că voi antrena pe Dinamo". Intermediarii discuţiilor dintre părţi au fost impresarul Victor Becali şi Mircea Lucescu. Ultimul, deşi ar fi dorit ca fiul său, Răzvan, să-l inlocuiască pe Rednic, a fost rugat de preşedintele Nicolae Badea să discute cu Zenga, cei doi cunoscăndu-se pe vremea cănd "Il Luce" antrena pe Inter Milano.

ENTUZIAŞTI. Walter Zenga va incasa in Ştefan cel Mare un salariu de 200.000 de euro pe sezon, plus bonusurile de obiective, acestea fiind căştigarea titlului, calificarea in grupele Cupei UEFA şi in primăvara europeană. "Vin cu inima deschisă şi vreau să fac performanţă. Avem o echipă bună, respectată in Romănia şi in Europa. Băieţii trebuie să lupte acum pentru a-şi reveni. Sper să nu am probleme din cauza trecutului meu", a mai adăugat tehnicianul italian. Jucătorii sunt entuziasmaţi de venirea lui Zenga. "Sunt nerăbdător să-l cunosc pe noul antrenor. Are o experienţă competiţională extraordinară, iar asta cu siguranţă ne va ajuta şi pe noi", a declarat Ropotan. Acesta a fost completat de Cristi Pulhac: "Il aşteptăm cu braţele deschise. Sper să facem treabă bună impreună". Preşedintele Nicolae Badea a adăugat: "Zenga va antrena pe Dinamo şi credem că este cea mai bună alegere".

Reacţii pro şi contra

Surprinzător, unul dintre susţinătorii ideii aducerii lui Zenga la Dinamo a fost chiar patronul Stelei, Gigi Becali: "Cei de la Dinamo au făcut cea mai bună alegere. Am spus şi acum căteva zile, Zenga este un antrenor extraordinar, iar eu ştiu ce vorbesc, l-am avut in curte". La răndul său, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, consideră că oficialii campioanei nu au greşit cănd au decis să-l aducă pe tehnicianul italian: "Nu poate fi vorba despre o soluţie de criză, ci despre o soluţie excepţională. Pe unde a lucrat in Romănia, la FC Naţional şi la Steaua, a arătat că este profesionist şi a făcut performanţă". In schimb, fostul dinamovist Dănuţ Lupu este sceptic: "Mi-aş dori să reuşească, pentru că ţin la Dinamo, dar este presiune mare. Nu cred că va rezista. La Dinamo trebuia să vină un antrenor romăn".

Revine Moţi, vine Boştină

Accidentat la metatarsiene la unul dintre antrenamentele dinaintea dublei cu Lazio din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, Cosmin Moţi a revenit marţi seară la antrenamentul desfăşurat la Săftica, după o lună de recuperare. Referitor la noul tehnician, Moţi a precizat: "Este o alegere bună, un antrenor valoros. Cu Zenga sunt convins că vom depăşi această pasă proastă. Vom incepe de la zero. Campionatul este abia la inceput, nu se poate spune că am ieşit din calcule privind titlul de campioană". O dată cu instalarea lui Walter Zenga, la Dinamo va veni un alt fost stelist, Gabriel Boştină, care, pus pe lista de transferuri, a primit o hărtie prin care poate pleca oriunde in schimbul sumei de 100.000 de euro. Singura problemă o reprezintă inregistrarea contractului la LPF, perioada de transferări fiind inchisă.

×
Subiecte în articol: sport dinamo zenga