x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Divizia A si-a facut datoria

Divizia A si-a facut datoria

20 Feb 2004   •   00:00

Parasita de majoritatea "stranierilor", echipa nationala a invins ieri fara probleme, cu 2-0, reprezentativa Belarusului si s-a calificat in finala de sambata a turneului din Cipru.

"Tricolorii " vor juca contra invingatoarei din intalnirea Ungaria - Letonia, care s-a disputat aseara tarziu. Disputat la Nicosia, pe stadionul unde evolueaza Omonia si nationala Ciprului, partida Romania - Belarus n-a avut istoric.

LEJER. "Tricolorii" n-au avut probleme in fata unui adversar artagos, dar lipsit de veleitati. Romanii au controlat inceputul meciului, irosind o mare ocazie in minutul 8, prin Gigel Coman, dar au avut nevoie de putin peste o jumatate de ora pentru a deschide scorul. In minutul 32, rudimentarul Gerasenko l-a atacat violent la 5-6 metri de poarta pe debutantul in echipa nationala, Caramarin, iar arbitrul Teodotou a dictat, firesc, penalty. Danciulescu a executat imparabil si a facut 1-0.

REZOLVARE. Conturile in privinta echipei calificate in finala au fost incheiate la doar patru minute dupa inceputul reprizei secunde. Danciulescu a deviat subtil pentru Daniel Niculae, iar varful rapidist a finalizat cu un sut plasat pe langa Sulima. Din acel moment, jocul a trenat, ambii antrenori declansand obisnuita cavalcada de schimbari.

IMPRESARI. La partida au asistat mai multi reprezentanti ai unor cluburi din Rusia si Ucraina. Fostul antrenor al lui Spartak Moscova, Valentin Fedotov, actualmente director tehnic, dupa numirea lui Nevio Scala, a avut sarcina de a-l urmari la lucru pe rapidistul Iencsi. In schimb, trimisii lui Dinamo Kiev si Sahtior Donetk, veniti sa-l urmareasca pe bacauanul Andrei Cristea, au facut drumul de pomana, deoarece selectionerul Anghel Iordanescu nu l-a introdus nici macar pe foaia de joc pe atacantul moldovean.

"Se vede ca exista o diferenta mare intre jucatorii din strainatate si cei din tara in ceea ce priveste experienta. Acestia din urma au nevoie de mai multe meciuri internationale", a spus Generalul dupa partida.

Aliuta s-a inteles
cu Torpedo Moscova Mijlocasul stelist Marian Aliuta s-a inteles cu reprezentantii clubului rus Torpedo Moscova in privinta salariului pe care ar urma sa-l primeasca, 350.000 de dolari. Deocamdata, rusii nu s-au inteles cu Steaua asupra sumei de transfer, Torpedo oferind 850.000 de dolari, iar cei din Ghencea cerand un milion de dolari. Aliuta va reveni azi in tara cu Steaua si, in cazul in care se va bate palma, va pleca in Cehia in cantonament.

Iencsi a refuzat Samara
Adrian Iencsi, care ieri a fost titular, a refuzat oferta clubului rus din prima liga, Samara Krylia Sovetov, care oferea un milion de dolari Rapidului. Capitanul giulestenilor a invocat distanta prea mare de Moscova, doua ore si jumatate de mers cu avionul. Rusii au vrut sa-l achizitioneze si pe Florin Bratu, oferind 4 milioane de dolari la Galatasaray, dar turcii au solicitat un milion in plus!
PAUL ANDONE
MIHAI IGIROSANU

×
Subiecte în articol: sport