x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Djokovic revine pe locul 1!

Djokovic revine pe locul 1!

15 Mar 2022   •   11:20
Djokovic revine pe locul 1!
Sursa foto: Hepta

Jucătorul francez Gael Monfils (26 ATP) a reușit să furnizeze o mare surpriză la turneul de tenis de la Indian Wells, învingându-l în șaisprezecimile competiției pe numărul unu mondial Daniil Medvedev, în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 6-1.

Victoria este semnificativă deoarece asigură revenirea lui Novak Djokovic în fruntea clasamentului mondial, după acest eveniment, din cauza faptului că rusul a pierdut punctele pe care le câștigase la evenimentul de anul trecut.

În contextul evoluțiilor rusului la ultimele două turnee, la care nu a excelat, legendara jucătoare Chris Evert a sugerat, citată de presa de specialitate, că toți jucătorii ruși și ucraineni poartă o povară grea în acest moment, iar rezultatele lor confirmă oarecum acest lucru.

Medvedev a jucat destul de bine la începutul meciului, ținându-l în șah pe Monfils. Asta i-a adus primul set cu 6-4, dar lucrurile s-au schimbat în setul al doilea. Monfils a devenit mult mai agresiv, atacându-l pe Medvedev mai ales pe rever.

A funcționat, deoarece jucătorul francez a reușit să facă un break, pe care Medvedev l-a recuperat imediat, dar în cele din urmă, Monfils a reușit să mai adauge încă unul, încheind setul al doilea cu 6-3.

Medvedev s-a prăbușit complet la începutul setului al treilea, comițând greșeală după greșeală. Monfils a fost ca un zid, lovind toate mingile înapoi și contraatacând la un moment dat atât de eficient încât Medvedev nu s-a mai putut apăra.

Francezul a condus cu 4-0 la începutul setului 3, având două break-uri avans. A încheiat cu 6-1 după un ultim game în care a avut 6 mingi de meci.

În optimile de finală, Gael Monfils îl va întâlni pe noul star al tenisului mondial, tânărul spaniol de doar 19 ani Carlos Alcaraz (19 ATP).

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Novak Djokovic