x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Novak Djokovic a declarat forfait pentru sfertul de finală de la Roland Garros

Novak Djokovic a declarat forfait pentru sfertul de finală de la Roland Garros

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2024   •   22:15
Novak Djokovic a declarat forfait pentru sfertul de finală de la Roland Garros
Sursa foto: Hepta

După ce a luptat timp de cinci seturi pentru a-l învinge pe argentinianul Francesco Cerundolo, Novak Djokovic se retrage de la Roland Garros. Cauza este o accidentare la meniscul genunchiului drept. Sârbul își va pierde astfel poziția de lider mondial, în favoarea italianului Jack Sinner.

După o luptă de cinci seturi împotriva argentinianului Francesco Cerundolo, luni, corpul lui Novak Djokovic și-a arătat limitele, în ciuda victoriei. Diagnosticat marți, prin RMN, cu o leziune a meniscului medial al genunchiului drept, sârbul a declarat forfait pentru sfertul de finală care urma să-l opună lui Casper Ruud.

Potrivit informațiilor apărute marți, citate de L’Equipe, sârbul și-a anulat antrenamentul programat pentru ziua dinaintea meciului din sferturile de finală cu Ruud. El a fost supus unui RMN și unor teste suplimentare la genunchiul care părea să îi limiteze mișcările în victoria din turul patru împotriva lui Francisco Cerundolo.

Numărul 1 mondial a jucat în două meciuri consecutive de cinci seturi pentru a ajunge în sfertul de finală al 59-lea de Grand Slam, un record, și a fost nemulțumit din cauza stării terenului de luni, acuzând că aceasta i-a agravat accidentarea.

Djokovic a precizat, în conferința de presă de după meciul în care l-a învins pe argentinian, că a avut o accidentare la genunchi de câteva săptămâni, chiar înainte de începerea Openului Franței.

El a precizat că accidentarea a devenit din ce în ce mai dureroasă în meciul cu Cerundolo, în care a alunecat de mai multe ori. Principalul favorit nu a garantat că va juca în meciul de miercuri, deoarece aștepta rezultatele testelor, care au arătat probabil că nu va putea continua în turneu.

Chiar și înainte de a se supune testului, jucătorul de 37 de ani a recunoscut că se va retrage dacă analizele vor arăta o deteriorare semnificativă a genunchiului său, în timpul conferinței de presă de după meci cu jurnaliștii sârbi.

„Există riscul ca eu să mă retrag înainte de meci, în funcție de rezultatele (RMN-ului). Să vedem cât de mult este afectat genunchiul. Nu mai este în mâinile mele, mă voi ruga".

„Da, voi face unele lucruri pentru a ajuta la accelerarea recuperării, dar cu genunchiul - fiind una dintre cele mai importante articulații pentru mișcare - nu se pot face prea multe... Nu poți „evita" genunchiul. Am avut rupturi musculare în Australia - stomac, coapsă - poți să le bandajezi, să faci asta și asta, dar genunchiul, este o abordare și o metodă de recuperare cu totul diferită."

Ca urmare a retragerii sale, Djokovic a renunțat la titlul de la Roland Garros, dar și la locul 1 mondial, care îi va reveni lui Jannik Sinner.

 

(sursa: Mediafax)

 

×