x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Doi campioni români

Doi campioni români

de Dan Tomozei    |    10 Mar 2010   •   00:00
Doi campioni români

140 de copii din România, Ucraina, Rusia, Germania, Ungaria, Olanda, Polonia, Bulgaria, Cehia, Franţa, Slovacia şi Marea Britanie au participat la Campionatul European de Go pentru Juniori organizat la Sibiu.



Principala miză a campionatului de la Sibiu a reprezintat-o calificarea la CM de Go pentru Juniori, la care se califică un singur reprezentant din fiecare ţară. "Jocul de Go este accesibil oricărui copil, iar cei mai mulţi dintre ei înţeleg regulile jocului în primele 10 minute. Fără îndoială, Go este un joc de strategie pe care ţările asiatice l-au dus la rang de legendă", a declarat Mirel Florescu, antrenor federal în cadrul FR de Go.

După trei zile, jucătorii români au câştigat două din cele patru categorii: sub 18 ani - Şerban Mihai Valentin şi Open - Cristian Pop. La concurs a fost prezent ca invitat special Saijo Masataka - Sensei 9 Dan Go, un specialist recunoscut în Europa. FR de Go este condusă de Cătălin Ţăranu - 5 Dan pro, cel mai puternic jucător de Go din Europa şi unul dintre pretendenţii la podiumul mondial.

×
Subiecte în articol: sport