x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DOLIU ÎN ATLETISM. Claudiu Bujin a murit într-o clinică din Germania

DOLIU ÎN ATLETISM. Claudiu Bujin a murit într-o clinică din Germania

14 Mar 2009   •   00:00

Atletul Claudiu Bujin, specialist în proba de săritură în lungime, a decedat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 24 de ani, fiind bolnav de cancer, informează Mediafax. Claudiu Bujin, care a avut dublă legitimare, la CS Farul şi la Steaua, a fost multiplu campion naţional la seniori, tineret şi juniori, precum şi multiplu campion balcanic la juniori. Până în anul 2007, când a fost diagnosticat cu cancer, a fost component al lotului naţional de atletism al României.



La un control de rutină efectuat în toamna anului 2007, Claudiu Bujin, fratele atletei Cristina Bujin, specialistă în proba de triplu salt şi componentă a lotului naţional, a fost diagnosticat cu o tumoră în zona dintre plămâni şi inimă. El a urmat o serie de tratamente în Germania, însă cancerul nu a fost vindecat. Andrei Szemerjai, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism şi al Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", din Constanţa, a declarat că moartea sportivului este o mare pierdere pentru toţi cei care l-au cunoscut. "Azi dimineaţă am aflat această vestre. Este o durere pentru toţi cei care l-au cunoscut. Era un săritor de performanţe de peste 7,80 metri, unul în care ne puneam mari speranţe pentru JO de la Londra", a spus Andrei Szemerjai.

Sorin Matei: Moartea lui Claudiu Bujin este o nouă tragedie pentru sportul românesc
Preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Sorin Matei, a declarat, astăzi, pentru Mediafax, că dispariţia atletului Claudiu Bujin, răpus de cancer, este o nouă tragedie pentru lumea sportului românesc. "Nu sunt foarte multe de spus la o asemenea tragedie, Claudiu era un viitor mare performer pentru România şi ne pare extrem de rău pentru tragica sa dispariţie. Cred că are importanţă mai puţin că a fost atlet, până la urmă vorbim de lumea sportului românesc, care a fost greu încercată în ultima perioadă. Suntem alături de familie şi îi ajutăm cu tot ce putem în aceste zile", a precizat Sorin Matei.

Contactat telefonic, tatăl lui Claudiu Bujin, Nicu, a declarat că fiul său a decedat la o clinică din Germania, unde de un an se afla sub tratament. "Claudiu s-a îmbolnăvit în urmă cu un an şi jumătate, iar de un an eram cu el în clinica din Germania, la tratament. A suferit de o boală necruţătoare, cancer la glanda timus. Nu mai eu ştiu la câte clinici am umblat pentru a-l salva. Din păcate, în ciuda a tot ce am făcut, nu am reuşit să-mi salvez copilul", a spus Nicu Bujin. Tatăl sportivului a mai declarat că formalităţile de aducere în ţară a trupului neînsufleţit al fiului său vor fi destul de complexe: "Cel puţin 2-3 zile vor dura formalităţile legate de acte şi repatriere. Suntem copleşiţi de durere, dar suntem nevoiţi să ne ocupăm de tot". (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport bujin claud