x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dopaţi bine cu optimism

Dopaţi bine cu optimism

de Dragos Stoica    |    10 Aug 2008   •   00:00
Dopaţi bine cu optimism

POLI IAŞI – STEAUA 0-2  ●  Victorie de moral pentru vicecampioni
Succesul de vineri de sub dealul Copoului a liniştit atmosfera în lotul lui Lăcătuş, dar "roş-albaştrii" l-au pierdut pe Szekely pentru cel puţin 10 zile.



POLI IAŞI – STEAUA 0-2  ●  Victorie de moral pentru vicecampioni
Succesul de vineri de sub dealul Copoului a liniştit atmosfera în lotul lui Lăcătuş, dar "roş-albaştrii" l-au pierdut pe Szekely pentru cel puţin 10 zile.

Una caldă şi una rece. Aşa ar putea fi caracterizat pe scurt bilanţului Stelei din ultima etapă, cînd formaţia din Ghencea a obţinut o victorie importantă la Iaşi, însă l-a pierdut pe Janos Szekely cel puţin pentru partida tur cu Galatasaray.

GHINION. Mijlocaşul adus în această vară de la Galaţi a fost şi vineri unul dintre cei mai buni oameni ai "militarilor", pendulînd tot meciul între cele două flancuri laterale. Din păcate, Szekely a călcat strîmb în minutul 81, după un contact cu un adversar, alegîndu-se cu o entorsă urîtă la glezna dreaptă, care îl va ţine pe tuşă cel puţin zece zile. De altfel, piciorul drept al fotbalistului a fost imobilizat ieri într-o atelă ghipsată. În rest, Steaua poate fi mulţumită, chiar dacă jocul formaţiei din Ghencea nu s-a ridicat la nivelul dorit de suporteri. "Sînt bucuros de rezultat, dar ştiu că n-am etalat fotbalul dorit. Încă alternăm jocurile bune cu cele mai puţin bune. După aspectul jocului, meritam să cîştigăm, chiar dacă nu ar fi fost acel autogol, pentru că ne-am creat multe ocazii şi pînă la urmă am fi marcat. Acest rezultat ne dă liniştea necesară pregătirii meciului cu Galatasaray. Sînt sigur că jucătorii mei vor reuşi, prin concentrare, să obţină un rezultat bun acolo", a declarat la final Marius Lăcătuş. Satisfăcut s-a arătat şi patronul Gigi Becali: "Sînt mulţumit de acest 2-0, pentru că am întîlnit o echipă foarte agresivă, care nu ne-a lăsat deloc să jucăm. Cu Galatasaray n-o să fie Steaua din seara asta, o să fie altceva. Galata nu va juca ce a jucat Iaşiul, care a făcut antijoc. Sînt mulţumit şi mă aştept la mai multe la meciul cu Galata. Am fost foarte relaxat, nu am avut deloc emoţii că primim gol, doar că nu înscriam".

ACUZAŢII. De partea cealaltă, aflaţi într-o situaţie mai mult decît delicată, cu zero puncte şi -6 la "adevăr" după primele trei etape, ieşenii au pus tunurile pe arbitrajul prestat de vîlceanul Augustus Constantin. "Am fost în vestiar la băieţi şi mi-au spus că sînt foarte dezamăgiţi şi că trebuie să facem ceva cu arbitrajul, pentru că aşa nu se mai poate. Eu am primit o casetă de la Gheorghe Constantin în care erau prezentate anumite decizii luate de arbitri în momente ale jocului, dar azi am văzut altceva. Pe acea casetă am văzut că atunci cînd ataci portarul e galben, cînd dai în minge după ce fluieră arbitrul e galben, cînd sari peste un adversar în careu e imprudenţă şi se dă penalti, dar toate astea nu s-au verificat azi. Vreau să se analizeze toate fazele din acest meci. Neşu l-a faultat clar în careu pe Pecknik şi nu s-a dat nimic. Noi muncim la fel ca alte echipe şi vrem să fim trataţi la fel. Ce au cu Iaşiul? Sîntem aşa urîţi sau răi? Trebuie să ne facem echipă şi să jucăm şi împotriva arbitrilor. N-aţi văzut că Szekely a stat patru minute pe jos în repriza a doua? Au fost şase schimbări şi Augustus Constantin a prelungit meciul cu doar 3 minute. Ce pot eu să mai spun? Pînă acum am tăcut din gură şi n-am zis nimic de penaltiul neacordat la Craiova, de cele două goluri luate din ofsaid cu Vasluiul, am tot zis că arbitrii sînt oameni şi greşesc. Dar pînă cînd?", a declarat Ionuţ Popa la conferinţa de presă de după finalul întîlnirii.

×
Subiecte în articol: sport