x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dorel si Bejenaru rateaza Olimpiada

Dorel si Bejenaru rateaza Olimpiada

03 Mai 2004   •   00:00

Dorel Simion si Constantin Bejenaru nu s-au calificat in finala turneului de la Baku si au ratat calificarea la Olimpiada

COSMIN SMOCHINA

Doar trei reprezentanti ai boxului romanesc si-au castigat dreptul de a merge la Olimpiada, acestia fiind Marian Simion (75 kg), Viorel Simion (57 kg) si Ionut Gheorghe (64 kg).

UN PAS. O singura treapta mai aveau de urcat pugilistii romani, Dorel Simion (69 kg) si Constantin Bejenariu (81 kg), pentru a-si aconta locurile la Olimpiada de la Atena. Ultimul pas, calificarea in finala turneului de la Baku nu a fost facut de cei doi, ei fiind invinsi. Mezinul familiei Simion, Dorel, a pierdut clar la puncte in fata moldoveanului Vitali Grusak, scor 37-56. Celalat roman prezent in capitala Azerbaidjanului, Constantin Bejenariu, a cedat si el in aceeasi faza a competitiei, bielorusul Magom Aripkadziev nedandu-i nici o sansa, castigand clar disputa cu 35-12. Totusi, cei doi vor merge Jocurile Olimpice de la Atena, in calitate de rezerve, doar daca ei vor ocupa pozitia a treia in clasament.

Vastag ramane doar cu trei boxeri

Antrenorul lotului olimpic de box, Francisc Vastag, merge la Atena doar cu trei pugilisti, dupa ce la Olimpiada de la Sydney, in 2000, 10 boxeri au reprezentat Romania. Feri a acuzat lipsa de pregatire a lui Dorel Simion, in timp ce la Bejenariu a gasit circumstanta lipsei de experienta, el avand doar 21 de ani.
×
Subiecte în articol: sport