x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DORINEL, LA STEAUA - Gigi: "Mă voi băga mereu"

DORINEL, LA STEAUA - Gigi: "Mă voi băga mereu"

de Ionut Paduraru    |    27 Oct 2008   •   00:00
DORINEL, LA STEAUA - Gigi: "Mă voi băga mereu"

Negocierile dintre conducerea Stelei şi Dorinel Munteanu s-au finalizat, tehnicianul urmând să fie prezentat oficial astăzi. "Neamţul" va avea în Ghencea acelaşi salariu ca predecesorul său, Marius Lăcătuş: 180.000 de euro pe an.



Primul care a anunţat încheierea cu succes a tratativelor a fost impresarul antrenorului, Aurel Marinescu. "S-au finalizat negocierile. Tot ce mai rămâne este să semneze. Eu sunt mulţumit de cum s-au încheiat discuţiile, iar dacă eu sunt mulţumit, şi clientul meu este la fel. Dorinel şi-a rezolvat situaţia contractuală şi cu cei de la Universitatea Cluj. Aştept ca Dorinel să ajungă la Steaua şi să dovedească faptul că are valoare. Îmi doresc ca el să aibă puţin noroc şi ajutor de la Dumnezeu. Venirea lui Dorinel nu va însemna numai victorii ale Stelei, vor fi şi momente grele, dar de asta e frumoasă viaţa. Sper să aibă parte de înţelegere din partea conducerii, orice căsnicie începe frumos, totul este numai miere, dar pe urmă mai apar şi neînţelegeri, care se pot rezolva numai cu o comunicare foarte bună", a spus Marinescu sâmbătă seară.

Mai târziu, Gigi Becali a dat mai multe detalii referitoare la contractul lui Dorinel Munteanu, cel mai important fiind cel al salariului pe care îl va primi tehnicianul. "I-am spus lui Dorinel că la Steaua cine are performanţă rămâne, cine nu pleacă. Îi voi da 200.000 clauza aia de reziliere, dacă îl dau afară din cauză că nu face performanţă. Are salariu 180.000 pe an", a spus Becali.

"Lui Pedrazzini i-aş fi trimis hârtie cu echipa"
Finanţatorul Stelei a negat însă că în contract s-ar regăsi şi o clauză prin care Dorinel Munteanu are exclusivitate în alcătuirea echipei. "Dacă un om bagă bani, nimeni nu poate să treacă peste investitor, ce clauză? Pe hârtie am scris obligaţiile şi drepturile, Dorinel nu are nici o obligaţie, numai drepturi. Dacă îl dau afară ia 200.000, deci şi la contraperformanţă ia bani. Atunci cum să ai pretenţii ca patronul să nu spună nimic? Când vor fi probleme mă voi băga întotdeauna. Nu i-am pus condiţii, nu mi-a pus condiţii, e un contract normal, fără prea mari clauze, în afară de aceea de desfacere unilaterală, de 200.000", a spus Becali. "A cerut să aibă hotărârile cu echipa, adică dacă penalizează un jucător să nu mă bag şi asta m-a bucurat. Lăcătuş m-a chemat de două ori că erau nişte probleme de indisciplină, i-am spus că asta trebuia să rezolve el. Dorinel nu putea să-mi impună clauze. Şi apoi n-am antrenor secund? Cel mai frumos era să fie Pedrazzini antrenor, să îi trimit pe hârtie echipa, ca Paszkany, dar nu ştiu dacă face performanţă. Mă duceam şi eu la antrenamente, mă distram", a mai zis Becali.

Dorinel a ajuns aseară

Dorinel Munteanu a avut ieri-dimineaţă o ultimă întrevedere cu foştii săi elevi de la Universitatea Cluj, după care a plecat spre Bucureşti, alături de secundul Cătălin Ciorman, pentru a semna contractul cu Steaua. "Dorinel a venit în vestiar şi şi-a luat la revedere de la toţi jucătorii. Ne pare foarte rău, noi l-am felicitat pentru victoria de la Lupeni, dar el ne-a spus: «A fost cea mai urâtă victorie pe care am obţinut-o vreodată în toată cariera mea». Asta este viaţa, suntem trişti", a spus căpitanul grupării clujene, Bogdan Unguruşan. Munteanu a plecat de la Stadionul "Ion Moina" în jurul orei 12:30, şi-a luat apoi ultimele lucruri din casa pe care o închiriase în Făget, plecând apoi spre Bucureşti cu autoturismul personal. Tehnicianul era aşteptat aseară în Ghencea, pentru a urmări meciul Stelei cu Gloria Buzău.

Conferinţă anulată

Dorinel Munteanu avea programată ieri, la ora 13:00, o conferinţă de presă la Stadionul "Ion Moina", în care urma să dea lămuriri despre despărţirea de Universitatea Cluj. Ieri, clubul a anunţat amânarea conferinţei la cererea tehnicianului, aceasta urmând să se desfăşoare cel mai probabil în această seară, după ce tehnicianul se va întoarce de la Bucureşti. De pregătirea jucătorilor lui "U" se va ocupa deocamdată secundul Gică Mihali, şefii clubului ducând însă tratative pentru preluarea echipei cu Eugen Neagoe şi Viorel Moldovan.

×
Subiecte în articol: sport dorinel