x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dorinel Munteanu, noul antrenor al Stelei? / Ce parere aveti?

Dorinel Munteanu, noul antrenor al Stelei? / Ce parere aveti?

22 Oct 2008   •   00:00

Deşi s-au vehiculat nume ca Dan Petrescu, Oleg Protasov, Cosmin Olăroiu, Petre Grigoraş, viitorul antrenor al roş-albaştrilor se pare ca va fi Dorinel Munteanu, actualmente "principalul U Cluj.



Deşi s-au vehiculat nume ca Dan Petrescu, Oleg Protasov, Cosmin Olăroiu, Petre Grigoraş, viitorul antrenor al roş-albaştrilor se pare ca va fi Dorinel Munteanu, actualmente "principalul U Cluj.

Singurul impediment, ce se opune trecerii imediate a lui Dorinel Munteanu pe banca Stelei, este clauza de reziliere a contractului pe care acesta il are cu formatia clujeana. Acesta este si motivul pentru care probabilitatea ca Dorinel sa fie pe banca Stelei incepand de la meciul Stelei de sambata, cu Gloria Buzau, este foarte mica.

Pe site-ul gruparii clujene este anuntata pentru maine la ora 12 o conferinta de presa ce va fi sustinuta de Dorinel Munteanu.


Becali: "80 % şanse are Munteanu să vină antrenor"
Gigi Becali a confirmat că se află în tratative cu Dorinel Munteanu pentru ca acesta să preia funcţia de antrenor principal în Ghencea.

Totuşi, patronul Stelei sustine ca nu a luat niciun fel de decizie încă şi că există şi o altă variantă în afara lui Dorinel dar exclude o posibila intoarcerea a lui Oleg Protasov in Ghencea.

"Nu ştiu cine e antrenorul Stelei. E posibil să fie Dorinel Munteanu, dar eu voi spune cine e antrenor doar atunci cand voi semna cu cineva. Acum testez "piaţa", nu am hotărât nimic. Nu ştiu cine va fi antrenor la Steaua. Voi anunţa mâine, cel mai probabil. Depinde doar de mine cine va fi antrenor la Steaua pentru că eu plătesc, eu dau banii. Vreau să vorbesc cu ei să văd cum văd ei jocul, ce strategie de viitor au.

Sunt în discuţii cu doi tehnicieni. Protasov nu se numără printre ei. Eu vreau un antrenor român!Eu vreau un antrenor român! Cu Dorinel Muteanu am vorbit în mare, nu am negociat nimic cu el. L-am întrebat dacă poate pleca de acolo, ce contract are. Eu l-am sunat. El trebuie să returneze banii câştigaţi acolo până acum. Probabil el a câştigat 30, 40.000 acolo, nu ar fi o problemă pentru mine. Sunt 80% şanse să vină Dorinel la Steaua." (www.prosport.ro)

PRECEDENT ● Demisie după modelul Hagi. Vine Dorinel


Felul în care Lăcătuş a ales să renunţe la banca Stelei nu este o premieră. Jignit anul trecut în mod identic de Gigi Becali după înfrângerea de la Praga, Gheorghe Hagi n-a ezitat să se retragă imediat din funcţia de antrenor.

Banca tehnică a Stelei riscă să devină o adevărată sperietoare pentru tehnicieni. Făcut praf de Gigi Becali după înfrângerea cu Lyon, Marius Lăcătuş trece acum prin coşmarul în care s-a găsit anul trecut fostul său coechipier de la Steaua şi de la naţională, Gică Hagi.

Considerat drept principalul responsabil pentru eşecul de atunci al "roş-albaştrilor” de la Praga (1-2 cu Slavia), Hagi a fost făcut în fel şi chip de Becali, patronul forţându-l practic pe tehnician să demisioneze. Interesant este că similitudinile între situaţiile celor doi nu se opresc aici.

Atât Hagi, cât şi Lăcătuş, au fost tentaţi să renunţe la funcţia de la Steaua înainte ca Becali să-i facă albie de porci, însă ambii au ales să continue pentru a conduce echipa în grupele Ligii Campionilor. Deşi a dorit de mai multe ori să plece, Lăcătuş a fost pe punctul să demisioneze şi la finele săptămânii trecute, după ce Steaua a pierdut la Galaţi.

De altfel, tactica lui Becali a fost identică în ambele cazuri. În momentul în care patronului nu i-au mai convenit rezultatele şi deciziile tehnicienilor, acesta a ridicat public mai multe semne de întrebare cu privire la profesionalismul celor doi, încercând să-i determine să demisioneze, pentru a nu-i da el afară şi să fie astfel forţat să le plătească despăgubirile contractuale.

Acum, a fost contactat Dorinel Munteanu, care a avut ieri un amical cu "U” la Cugir. Pentru a lăsa Clujul, el trebuie să plătească o despăgubire, pe care, se pare, o va achita Gigi Becali, aflat în criză de soluţii.
  • Dragos Stoica

×