x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dorinţă de reabilitare

Dorinţă de reabilitare

de Mihai Igirosanu    |    13 Noi 2009   •   00:00
Dorinţă de reabilitare
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Meciul amical cu Polonia, programat sâmbătă, de la ora ora 18:00, la Varşovia, reprezintă doar un prim test în vederea campaniei de calificare la CE 2012, prin care jucătorii echipei naţionale vor să se reabiliteze în faţa suporterilor.



Mijlocaşul echipei italiene Siena, Paul Codrea, a exprimat starea de spirit din lotul condus de Răzvan Lucescu. Tricolorii se află de aseară la Varşovia, acolo unde în această seară vor efectua antrenamentul oficial pe stadionul Legia. "Este un început de drum şi trebuie să avem rezultate bune încă din start. Ne putem reabilita în faţa suporterilor în meciurile oficiale şi printr-o calificare la Euro 2012. Ar fi o mare dezamăgire dacă vom rata calificarea, însă nu va fi o tragedie. Tragedii sunt altele, cum este moartea lui Enke.

Astea sunt tragedii", a spus Codrea. La rândul său, portarul Costel Pantilimon, care ar putea fi titularizat în meciul de mâine seară, a declarat: "Au fost lucruri care nu ne fac plăcere, însă trebuie să privim înainte şi să începem cu dreptul această campanie.

Vrem să câştigăm în Polonia, dar să şi reuşim un meci bun. Am pornit cu gândul de a ne califica. Dacă se va apela la mine, sunt pregătit şi îmi voi face datoria pe cât pot eu. Orice meci al naţionalei ar trebui să fie un eveniment şi să reprezinte o mândrie". În privinţa noului regulament impus de selecţionerul Răzvan Lucescu, portarul Timişoarei a spus: "Sunt reguli normale şi trebuie să le respectăm, pentru că sunt binevenite într-un grup".

Refuzul antrenorilor
Din dorinţa de a întări relaţiile cu cluburile, FRF i-a invitat în Polonia pe toţi cei 18 antrenori din Liga 1. Surprinzător, doar doi dintre aceştia vor onora invitaţia, Mihai Stoichiţă (de la Steaua) şi Cristian Pustai (Unirea Alba Iulia). Ceilalţi au invocat diverse scuze, de la oboseală până la programul încărcat al echipelor de club. Dan Petrescu (Unirea Urziceni), nu a dat încă un răspuns, existând şanse ca el să ajungă, la Varşovia, cu o cursă privată, în ziua meciului.

"Este o onoare să fiu la echipa naţională. Sper să dau totul şi să fac un meci bun. Orice fotbalist se aşteaptă să fie convocat, mai ales dacă traversează o perioadă bună"

Daniel Niculae - atacant Auxerre

×
Subiecte în articol: sport