x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dosare penale pentru patru suporteri stelişti

Dosare penale pentru patru suporteri stelişti

30 Apr 2010   •   00:00

În urma analizei incidentelor petrecute la meciul Steaua - FC Timişoara (scor 3-3), din etapa a 29-a a Ligii I, Jandarmeria Bucureşti a decis începerea urmăririi penale pentru patru suporteri, interzicerea pe stadioane a 23 de fani şi sancţionarea societăţii de securitate care ar fi trebuit să asigure ordinea la stadion.

În total, au fost identificate 342 de persoane care au participat la incidentele de la sfârşitul meciului. Pentru patru suporteri au fost întocmite actele de constatare care premerg începerea urmăririi penale privind săvârşirea unor fapte de lovire, opunerea cu violenţă faţă de forţele de ordine şi ultraj.

De asemenea, 23 de persoane au fost sancţionale contravenţional pentru aruncarea cu diferite obiecte asupra forţelor de ordine, acestora aplicându-li-se şi sancţiunea suplimentară de interzicere a accesului la meciurile de fotbal pe o perioadă de un an. Firma de securitate prezentă la stadion a fost sancţionată pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute de lege.

În urma incidentelor dintre suporteri şi forţele de ordine, doi jandarmi şi trei agenţi ai firmei de pază au fost răniţi. Unul dintre jandarmi are un traumatism cranio-cerebral minor şi ruptură de piramidă nazală, iar celălalt s-a ales cu buza secţionată şi cu dinţii sparţi. Jandarmii răniţi au primit câte şapte zile de îngrijiri medicale, dar nu au fost internaţi.

×
Subiecte în articol: redactie