x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport După Adrian Mutu, cade şi Răzvan Raţ?

După Adrian Mutu, cade şi Răzvan Raţ?

de Mihai Igirosanu    |    04 Sep 2009   •   00:00
După Adrian Mutu, cade şi Răzvan Raţ?
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Nevoit să abordeze meciul de mâine seară fără Adrian Mutu, selecţionerul Răzvan Lucescu are bătăi de cap şi în privinţa postului de fundaş stânga. Răzvan Raţ s-a accidentat la ultimul antrenament din cantonamentul de la Mogoşoaia şi a devenit incert. Meciul Franţa - România va avea loc mâine seară, de la ora 22:00, pe Stade de France din Paris, şi va fi transmis în direct de TVR 1.



În timpul antrenamentului de ieri dimineaţă, la un duel pentru minge, jucătorul lui Şahtior Doneţk a fost călcat pe laba piciorului de ex-stelistul Mirel Rădoi şi a fost nevoie să părăsească şedinţa de pregătire. Răzvan Raţ urma să efectueze aseară o radiografie, după care medicul Pompiliu Popescu să decidă dacă fotbalistul poate fi folosit în meciul cu Franţa. Dacă nu va putea conta pe Raţ, selecţionerul Răzvan Lucescu are două variante pentru înlocuirea acestuia, Mihăiţă Neşu sau căpitanul Cristi Chivu, cel care a mai evoluat la echipa naţională pe acest post.

TRICOLORII AU AJUNS LA PARIS

Plecată de pe aeroportul Henri Coandă în jurul orei 17:00, delegaţia echipei naţionale a ajuns aseară la Paris, pe aeroportul Charles de Gaulle, şi s-a cazat la Hotelul Renaissance La Defense, un stabiliment cotat la patru stele. La ultimul antrenament înaintea plecării spre capitala Franţei, selecţionerul Răzvan Lucescu a pus accent pe exersarea schemelor tactice pentru ambele faze ale jocului. Spre finalul şedinţei de pregătire s-a exersat finalizarea cu gol după aruncări de la margine, iar singurul care a încheiat antrenamentul mai devreme cu 20 de minute a fost căpitanul Cristian Chivu, care a acuzat o stare de oboseală, aşa cum s-a întâmplat şi la antrenamentul de miercuri.

"M-a luat prin surprindere convocarea lui Bucur. Eu mi-aş fi dorit ca şi Dan Alexa şi Alexandru Bourceanu să fie la echipa naţională. Dar este unul singur care răspunde de rezultate, Răzvan Lucescu, el este cel care face selecţia"
Ioan Ovidiu Sabău - antrenor Timişoara

Domenech, sub presiune
Naţionala Franţei va disputa meciul de mâine sub o mare presiune atât din cauza disputei cu Serbia pentru primul loc în grupă, cât şi din cauza atmosferei ostile din jurul selecţionerului Raymond Domenech (foto). Cotidianul Le Parisien a sintetizat părerile francezilor despre actualul antrenor: "În această săptămână, echipa Franţei are un rendez-vous cu destinul său. Pentru a-l confrunta, ea se află din nou, şi la fel ca de fiecare dată, la mâna lui Raymond Domenech, selecţionerul ei confuz. Jucători, spectatori şi observatori se întreabă ce surpriză le-a mai rezervat acest antrenor, care posedă darul special de a se face remarcat indiferent de situaţie. Un mare parior în viaţa privată, se pare că Domenech are o încredere oarbă în instinctul său. După cinci ani de navigaţie sub comanda actualului selecţioner, nu se ştie dacă rendez-vous-ul albaştrilor cu destinul va avea un final fericit", începe articolul din Le Parisien.

×
Subiecte în articol: sport