x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "E clar. Criza continuă!"

"E clar. Criza continuă!"

de Mihai Igirosanu    |    23 Apr 2009   •   00:00
 "E clar. Criza continuă!"
Sursa foto: /Agerpres

Efectele crizei în fotbal, ultimele evenimente şi lipsa de reacţie a FRF au fost comentate de directorul executive al AMOFM, fosta reputată voce de comentator sportiv de la Radio România Actualităţi, Dumitru Pelican.



Întrebat dacă este de acord cu ultimele opinii care susţin că au apărut semne de relaxare a crizei, Dumitru Pelican a spus: "Cred că criza va mai continua cel puţin un an şi jumătate, chiar dacă unii văd deja un început de relaxare. În acest sens, spun că lucrăm cu peste 150.000 de agenţi economici, care ne anunţă în continuare disponibilizări. Faptul că oferta de locuri de muncă, la nivel de Capitală şi la nivel de ţară, este la jumătate faţă de anul trecut ne confirmă criza. Anul trecut, în această perioadă, la nivel de ţară era o ofertă de 28-30.000 de locuri de muncă, anul acesta oferta bursei generale de vineri 24 aprilie este la nivel de ţară 11.000 de locuri de muncă, iar la nivel de Capitală, care anul trecut oferea 7.000 de locuri de muncă, este acum de doar 2.400".

"FRF NU ARE DE GÂND SĂ-ŞI FACĂ CURĂŢENIE?"
Referitor la criza din sport, din primele două ligi, Pelican a comentat: "Am înţeles că sunt salarii şi contracte neonorate la timp, dar faptul că au apărut şi alte probleme, precum lipsa plăţii apartamentelor unde stau fotbaliştii, depăşeşte efectele crizei. Înseamnă fie rea intenţie, fie indolenţă. Altfel, ultimul abandon din Liga 2, cel al Progresului, cu multe plăţi neonorate către BNR privind utilităţile, semnalează clar că este criză". Directorul AMOFM a vorbit şi despre efectele eliberării patronului Stelei, Gigi Becali: "Arestarea lui Gigi Becali a stârnit multe reacţii de dezbinare a lotului şi pierderea încrederii. Categoric, Becali n-a meritat ceea ce i s-a întâmplat, el nu e un om rău şi a făcut mult bine. A ajuns acolo, a spus-o şi singur, din cauza gurii lui bogate. După ce a ieşit din arest, am avut impresia că a învăţat multe, că va fi mai rezervat. Din păcate, la câteva ore, chiar de a doua zi, a început iar să vorbească vrute şi nevrute şi cred că acest lucru nu îi va face bine". Referitor la poziţia FRF în privinţa reţinerilor din arbitraj: "Cum poate conducerea FRF să se spele pe mâini ca Pilat din Pont? Mai apare şi declaraţia stupefiantă a lui Mircea Sandu, care spune că arbitri nu au fost nici măcar deştepţi. Ce ar fi trebuit? Să lucreze ca nişte profesionişti ai mizeriei? Italia şi-a făcut de mai multe ori curăţenie în fotbal, Polonia la fel, FRF nu are de gând să-şi facă curăţenie? Apar declaraţii în ziare, când anumiţi arbitri erau garantaţi de capii Federaţiei, acum se dezic? Tac mâlc? Doar arbitri şi şeful CCA sunt vinovaţi? Sunt convins că Penescu este un peştişor mic, peştii mari stau la fundul apei".

×
Subiecte în articol: sport