x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport E oficial: Rapid - FC Timişoara 0-3 la "masa verde"

E oficial: Rapid - FC Timişoara 0-3 la "masa verde"

09 Apr 2010   •   00:00

Comisia de Disciplină a LPF a decis, vineri, că Rapid a pierdut cu 0-3, la "masa verde", partida din etapa a 20-a cu FC Timişoara, deoarece i-a folosit pe Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, care nu aveau drept de joc.

Înainte de a ajunge la TAS, cazul mai poate fi judecat în ţară doar de Comisia de Recurs, dacă clubul giuleştean va face apel la decizia de vineri. În acest caz, însă, Rapid nu îi poate folosi pe Varga şi Bălan nici în meciul de duminică cu CFR Cluj, deoarece LPF nu va elibera legitimaţiile celor doi jucători până la soluţionarea definitivă a cazului.

Explicaţia oficială a LPF: "În baza articolului 51.5 din ROAF, Comisia de Disciplină a admis contestaţia clubului FC Timişoara şi a dispus pierderea jocului prin forfait de către FC Rapid cu scorul de 0-3, în meciul disputat pe 5 martie. Ambele cluburi au drept la recurs în termen de două zile de la comunicarea oficială", a anunţat ofiţerul de presă al LPF, Adi Ionescu.

Doi conducători ai unor cluburi care se luptă pentru un loc în cupele europene, Adrian Porumboiu şi Gigi Becali, atacă decizia luată de Comisia de Disciplină. "Nu e o sancţiune corectă, nu cred că poate rezista până la capăt. Verdictul e cu titlu executoriu, probabil că se pune în aplicare începând de astăzi. Să nu ne facem iluzii şi cu TAS-ul, nu e un monument de corectitudine. Oamenii la noi se transformă pe zi ce trece şi se calcă singuri în picioare. Din ce ştiu, nu e o hotărârea corectă!", a spus Porumboiu la GSP TV.

"Este una dintre cele mai mari măgării din fotbalul românesc din ultimii 20 de ani! E păcat că se calcă pe cadavre când vine vorba de bani şi interese. Lucrurile nu rămân aşa, veţi vedea ce se întâmplă la TAS! Am vorbit azi şi cu Dinamo şi am zis că batem palma, orice s-ar întâmpla! Cu Dragomir am fost prieten, dar asta e batjocură deja, e o ofensă, o sfidare", a declarat şi Gigi Becali la GSP TV.


Marian Iancu: "E o decizie istorică"

Patronul lui FC Timişoara, Marian Iancu, a lăudat decizia LPF. "E o decizie care scrie istorie pentru fotbalul românesc, un aviz pentru cei care încearcă să schimbe regulamentele. Mulţi dintre noi respectăm regulamentele, termenele de transfer, dar mai sunt unii care cred că prin puterea influenţei pot face orice. Nu mă interesează alianţa dintre Steaua şi Dinamo. La Lausanne se va da o decizie care va întări şi mai mult această primă hotărîre. Decizia trage un semnal de alarmă pentru cei care vor să mai facă astfel de nereguli", a spus Iancu la Sport.ro.

Pe teren, meciul se terminase cu 1-0 în favoarea Rapidului. În urma acestei decizii, FC Timişoara a urcat pe locul secund al clasamentului Ligii I, la egalitate de puncte cu Steaua, 49, dar cu golaveraj superior. Rapid rămâne pe locul 7, dar diferenţa faţă de a şasea clasată, Unirea Urziceni, a crescut de la 4 la 7 puncte.


Andone: "Mi s-a spus că îi pot folosi pe Varga şi Bălan la Cluj"
Din câte se pare, clubul giuleştean nu va ma ataca decizia la Comisia de Recurs, ci va merge direct la TAS, pentru ca Varga şi Bălan să poată fi folosiţi cât mai repede în campionat. "Vom merge la TAS şi acolo se va decide soarta celor trei puncte. Se fac toate eforturile ca cei doi să joace, dumincă, la Cluj. Aseară am primit asigurări din partea conducerii administrative că îi voi avea pe cei doi in teren", a declarat pentru Prosport antrenorului giuleştenilor, Ioan Andone.


Dragomir: "Vizele de joc au fost anulate"
Dorinţa lui Andone s-ar putea însă să nu fie atât de uşor de îndeplinit. Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, spune că în urma deciziei Comisiei de Disciplină, vizele de joc ale fotbaliştilor Tiberiu Bălan şi Dacian Varga au fost anulate, oficialii giuleşteni fiind nevoiţi să se adreseze din nou ligii.
"Am înţeles că au fost anulate şi vizele celor doi jucători. Dacă cei de la Rapid vor să obţină din nou vize pentru Liga I, se va judeca la comisie. Doar comisia poate spune dacă Varga şi Bălan pot sau nu să primească vizele pe legitimaţiile de joc", a declarat Dragomir pentru agenţia Mediafax.
"Nu vreau să comentez decizia Comisiei de Disciplină, nu am nici o opinie. Îmi pare rău însă că a suferit echipa Rapid din cauza unora care au vrut să păcălească şi îmi pare rău şi de jucători, pentru că nu au putut evolua", a mai spus şeful LPF.


Ion Taban: "Vom face recurs"

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Ion Taban, a declarat vineri, pentru agenţia Mediafax, că gruparea giuleşteană va face recurs la decizia Comisiei de Disciplină a LPF. "Bineînţeles că facem recurs, mergem până la capăt să vedem ce spune şi Comisia de Recurs privind acestă decizie cu pierderea jocului cu 3-0. Noi am putea merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi acum, cu speţa privind exercitarea dreptului de joc. Cu speţa privind pierderea jocului la «masa verde», vom putea merge după ce se va pronunţa şi Comisia de Recurs", a declarat Taban.

×
Subiecte în articol: redactie