x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat în finala CE

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat în finala CE

30 Apr 2010   •   00:00

Ana Porgras, Amelia Racea, Diana Chelaru şi Raluca Haidu au avut o evoluţie foarte bună în concursul de calificări de la Birmingham, pe care l-au încheiat pe locul secund, ceea ce le asigură participarea la finală. România a totalizat 166,800 puncte, fiind întrecută doar de Rusia, care a obţinut 168,325 puncte. Pe locul al treilea s-a clasat Marea Britanie, cu  165,300 puncte.

Româncele au obţinut cel mai mare punctaj la bârnă, la sărituri s-au clasat pe locul doi, la sol au fost pe trei, iar la paralele pe cinci. În finala de sâmbătă, elevele antrenorului Nicolae Forminte vor încerca să repete performanţa de acum doi ani, de la Clermont-Ferrand, când echipa ţării noastre a cucerit medalia de aur.

Toate cele patru sportive au obţinut calificarea şi în finalele pe aparate, care vor avea loc duminică. Diana Chelaru va concura la sărituri şi sol, Ana Porgras la paralele şi bârnă, Amelia Racea la sărituri şi sol, iar Raluca Haidu la bârnă. Tot duminică se vor desfăşura şi finalele la junioare, la care ţara noastră va fi reprezentată la toate aparatele.

În prima zi a Campionatelor Europene de la Birmingham, echipa de junioare a României a câştigat medalia de argint.

×
Subiecte în articol: redactie