x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ECHIPA NATIONALA / Lazar si Jula, la lot

ECHIPA NATIONALA / Lazar si Jula, la lot

de Mihai Igirosanu    |    04 Oct 2005   •   00:00
ECHIPA NATIONALA / Lazar si Jula, la lot

In vederea ultimului meci din preliminariile CM 2006, programat sambata, la Helsinki, jucatorii echipei nationale s-au reunit ieri la Centrul National si Academia de Fotbal Mogosoaia. La apelul selectionerului Victor Piturca s-au prezentat doar 16 dintre fotbalistii convocati. Ceilalti sase s-au alaturat lotului aseara, dupa incheierea meciurilor Steaua - FCM Bacau si Rapid - Poli Iasi.

SURPRIZE. Jucatorii care au venit ieri la Mogosoaia sunt Lobont, Contra, Iencsi, Tamas, Jula, Rat, P. Stoica, Fl. Petre, Cocis, T. Balan, Ov. Petre, C. Lazar, D. Munteanu, Rosu, Mutu si Mazilu. In privinta implicarii celorlalti in meciurile amanate pentru ieri, selectionerul a spus: "As fi preferat sa nu se joace acum aceste partide, dar asta e situatia. Intr-un fel, mi-am dat programul peste cap din cauza vremii, pentru ca era foarte important sa am toti jucatorii in cantonament". Noutatile lui Piturca sunt stoperul lui CFR Cluj, Vasile Jula, mijlocasul Sportului, Costin Lazar, dar si mijlocasul echipei spaniole de liga secunda, Recreativo Huelva, Laurentiu Rosu, revenit dupa o lunga perioada.

SUSPENDAT. Capitanul nationalei, Cristi Chivu, e suspendat pentru meciul de la Helsinki. "Momentan, inlocuirea lui Chivu e marea noastra problema. Ne lipseste si Ghionea, care era inlocuitorul lui. Va trebui sa aleg intre Tamas, Jula, Iencsi si un fundas care va fi anuntat foarte repede", a spus Piti. Atat el, cat si atacantul lui Juventus, Adrian Mutu, au respins varianta unui aranjament intre Cehia si Olanda, in meciul pe care cele doua il vor disputa la Praga. "La un asemenea nivel nu se pune problema. Nici nu vreau sa ne gandim la meciul acela", a precizat Piturca. La randul sau, Mutu a declarat: "Olanda e cea mai buna echipa din grupa si poate sa invinga in Cehia. O victorie a noastra cu Finlanda ar fi cel mai frumos cadou de nunta".

INAUGURARE INTERNATIONALA
Centrul National si Academia de Fotbal Mogosoaia vor fi inaugurate international la data de 17 octombrie, in prezenta presedintilor FIFA si UEFA, Joseph Blatter, respectiv Lennart Johansson, care au raspuns afirmativ invitatiei FRF. Evenimentul se va desfasura incepand cu ora 9:45, printre ceilalti invitati numarandu-se si Marios Lefkaritis, presedinte al federatiei cipriote, membru in cadrul Comitetului Executiv al UEFA, precum si directori ai unor departamente ale FIFA si UEFA.

×
Subiecte în articol: sport