x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Echipa nationala - Meci cu Moldova, in loc de Italia

Echipa nationala - Meci cu Moldova, in loc de Italia

de Vicentiu Neagoe    |    Florin Gongu    |    04 Feb 2007   •   00:00
Echipa nationala - Meci cu Moldova, in loc de Italia

Meciul amical dintre reprezentativele Italiei si Romaniei, care trebuia sa se dispute in 7 februarie la Siena, a fost anulat din cauza incidentelor care au avut loc vineri seara la partida dintre Catania si Palermo.

Ca urmare a gravelor incidente de la meciul Catania - Palermo, incheiat vineri seara cu scorul de 1-2, dupa ce repriza a doua a fost intrerupta pentru 30 de minute, din cauza fumigenelor aruncate pe teren si a interventiei cu gaze lacrimogene a fortelor de ordine, meciurile din toate ligile campionatului Italiei din week-end, precum si cele ale echipelor nationale de seniori si de tineret care erau programate saptamana viitoare, au fost suspendate pe termen nedeterminat. Miercuri, campioana mondiala ar fi trebuit sa dispute un meci amical cu echipa nationala a Romaniei, la Siena, iar selectionata de tineret a Italiei urma sa intalneasca marti Belgia.

VIOLENTE. 15 persoane au fost arestate si 71 ranite in "razboiul din Sicilia", cum a fost numit meciul Catania - Palermo de catre presa din Peninsula. Un politist de 38 de ani a fost ucis. Potrivit medicilor de la sectia Reanimare a spitalului Garibaldi, unde a fost transportat, inspectorul Filippo Raciti a decedat in urma unui stop cardio-respirator, dupa ce o petarda aruncata in masina in care se afla a explodat, provocandu-i rani grave la figura. La spital, medicii au incercat sa-l reanimeze pe politist, insa dupa o ora manevrele de resuscitare au incetat si s-a constatat decesul.

SOLUTIE. Federatia Romana de Fotbal incercat sa invite Italia la Bucuresti, ceea ce a fost imposibil, dar pana la urma a reusit perfectarea unui amical cu nationala Moldovei, care tocmai fusese refuzata de Steaua. Meciul cu moldovenii se va disputa miercuri, 7 februarie, pe stadionul "National" din complexul Lia Manoliu, cu incepere de la ora 17:00, iar biletele vor costa intre 5 si 10 lei. "Nu vom cere daune Italiei, am convenit sa jucam cu alta ocazie, anul asta sau anul viitor. Anularea partidei nu perturba foarte mult programul de pregatire pentru meciul cu Olanda. Ii inteleg pe italieni, ca au mari probleme interne cu suporterii. Am incercat sa propun Serbiei sa jucam, dar am fost refuzat; de asemenea, am contactat federatia din Muntenegru, care a fost afiliata recent la UEFA, dar nu au constituit inca o echipa", a declarat directorul general al FRF, Ionut Lupescu (foto), care a mai adaugat ca la meciul cu Moldova a vrut sa lase intrarea libera, dar, pentru a avea un control asupra spectatorilor, s-au stabilit preturi modice.

REUTERS

REACTII. Vicecomisarul extraordinar al Federatiei Italiene de Fotbal, Gigi Riva, a declarat ca ar fi fost absurd ca la o zi dupa ce s-a decis anularea partidelor din Serie A sa fie trimise convocarile jucatorilor din echipa nationala pentru meciul cu Romania, apreciind ca echipa nationala trage cel mai important semnal de alarma pentru stoparea violentelor din fotbal. "Cel mai important semnal de alarma trebuie sa-l traga prima reprezentativa, care protesteaza si condamna incidentele. Aceasta este adevarata infrangere a fotbalului italian. Cum sa explici ce s-a intamplat rudelor acelui om aflat la serviciu si care acum nu mai este. Ar fi absurd ca, dupa ce am intrerupt campionatul, sa le trimitem convocarile jucatorilor", a spus fostul international al "squadrei azurra", Gigi Riva. Presedintele Asociatiei Fotbalistilor Profesionisti din Italia, Sergio Campana, a propus oprirea campionatului pentru un an. "As vrea sa se ia in serios propunerea mea de intrerupere a campionatului pe o perioada de un an, pentru a se putea reflecta asupra lucrurilor rele. Cand fotbalul italian abia isi recupera putin credibilitatea, s-a intamplat acest lucru", a declarat Campana.

POZITII. Presedintele Cataniei, Antonio Pulvirenti, a anuntat ca se retrage din fotbal. "In fata acestei tragedii ma simt ridicol, pentru ca la sfarsitul meciului am comentat eventualele greseli de arbitraj. Nu ma simt in stare sa mai continui, dupa ce s-a intamplat", a spus Pulvirenti. La randul sau, presedintele clubului US Palermo, Maurizio Zamparini, a declarat ca meciul castigat cu scorul de 2-1 in fata Cataniei nu este o victorie pentru nimeni, ci o infrangere pentru tot fotbalul italian, judecand dupa gravele incidente ce au marcat intalnirea. "In acest moment, ma gandesc numai la parintii acelui baiat care venise la stadion ca sa munceasca. Acestia nu sunt suporteri, ci doar delincventi care in alta tara, ca Anglia, ar fi fost arestati si pedepsiti cu severitate. Liberalismul italian insa permite inca sa se intample astfel de lucruri", a spus Zamparini.
×
Subiecte în articol: sport meciul