x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Echipa nationala - Mobilizare la maximum

Echipa nationala - Mobilizare la maximum

de Mihai Igirosanu    |    28 Aug 2006   •   00:00
Echipa nationala - Mobilizare la maximum

Selectionerul Victor Piturca va suna astazi adunarea in vederea meciurilor cu Bulgaria, de sambata, si cu Albania, miercuri, 6 septembrie. Reunirea este programata la ora 11:00, la Casa Fotbalului, dupa care lotul va pleca spre Hotelul Rex din Mamaia.

Dupa ce saptamana trecuta a renuntat la patru "stranieri", George Ogararu, Adrian Iencsi, Florin Soava si Pompiliu Stoica, antrenorul nationalei este nevoit sa renunte si la atacantul pe care il implantase cu succes pe finalul preliminariilor CM 2006, Ionut Mazilu. Piturca a anuntat aseara, dupa meciurile UTA - Rapid si "U" Craiova - Dinamo, numele jucatorilor din campionatul intern care vor completa lotul pentru Bulgaria si Albania. Printre cei care se vor prezenta azi la Casa Fotbalului vor fi stelistii Petre Marin, Dorin Goian, Sorin Paraschiv si Nicolae Dica, rapidistii Danut Coman, Valentin Badoi si Mugurel Buga si Dorinel Munteanu (CFR Cluj).

MOTIVE. Pe langa faptul ca va evolua mai mult ca sigur in Liga 2, Mazilu are si probleme de sanatate. "In mare masura sunt refacut dupa microleziunea fibrilara suferita la sfarsitul campionatului trecut, dar nu sunt inca pus la punct cu pregatirea fizica. In momentul actual nu pot face fata unui meci de nivelul celui cu Bulgaria", a declarat golgeterul campionatului trecut.

CHIVU. Printre primii "stranieri" sositi in tara a fost chiar capitanul Cristian Chivu, care a ajuns ieri in jurul orei 13:30. "Speram sa debutam cu dreptul in primele doua partide de calificare la europene. Trebuie sa ne mobilizeze performantele echipelor de club, desi normal ar fi fost ca rezultatele echipei nationale sa inspire echipele de club, si nu invers", a declarat jucatorul Romei. "Bulgarii reprezinta un adversar serios, cu multi fotbalisti de mare valoare, apreciati in Europa. Va trebui sa fim intr-o forma maxima pentru a lua cele trei puncte", a mai precizat Chivu.

BULGARII
Adversara noastra de sambata seara, nationala Bulgariei, se va reuni si ea astazi. Conform FRF, forul de la Sofia a primit deja 1.200 de bilete pentru meciul de la Constanta. Iata lotul cu care va aborda partida cu Romania selectionerul Hristo Stoicikov: Ivankov (Kayserispor), Petkov (Levski Sofia) - portari; S. Angelov, Topuzakov, Tomasici, Wagner (toti Levski Sofia), Kirilov (Litex Loveci), Tuncev, Y. Todorov (ambii TSKA Sofia) - fundasi; G. Iliev (TSKA Sofia), Kisisev (Charlton), S. Petrov (Celtic Glasgow), Yankov (Hannover ’96), Peev (Dinamo Kiev), Georgiev (Steaua Rosie Belgrad), Yankovici (Dalian Shide), M. Petrov (Atletico Madrid) - mijlocasi; Berbatov (Tottenham), Bojinov (Juventus), S. Todorov (Portsmouth) - atacanti. De asemenea, Albania, pe care o vom intalni miercurea viitoare, si-a anuntat lotul. Nu lipsesc marile vedete, atacantii Igli Tare (Lazio) si Erjon Bogdani (Siena), dar nici conducatorul de joc al lui Olympique Marseille, Lorik Cana.

×
Subiecte în articol: sport