x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ECHIPA NAŢIONALĂ - Mutu, ţapul ispăşitor

ECHIPA NAŢIONALĂ - Mutu, ţapul ispăşitor

de Mihai Igirosanu    |    23 Sep 2008   •   00:00
ECHIPA NAŢIONALĂ - Mutu, ţapul ispăşitor

Selecţionerul Victor Piţurcă şi-a continuat ieri explicaţiile fără logică şi atacurile cu iz de autoapărare după meciurile de la Euro 2008 şi din preliminariile pentru CM 2010.



Selecţionerul Victor Piţurcă şi-a continuat ieri explicaţiile fără logică şi atacurile cu iz de autoapărare după meciurile de la Euro 2008 şi din preliminariile pentru CM 2010.

Piţurcă a găsit de cuviinţă că nu trebuie să onoreze cu prezenţa şedinţa de ieri a Comitetului Executiv al FRF, al cărei principal punct pe ordinea de zi a fost analiza rezultatelor şi prestaţiilor echipei naţionale la CE din Austria şi Elveţia. Selecţionerul nu s-a mulţumit doar să dea din nou cu flit oficialilor fotbalului românesc, ci la câteva ore după şedinţă, într-o intervenţie la Sport.ro, a făcut o analiză simplistă şi lipsită de orice logică.

Unicul “vinovat”

În opinia lui Piţurcă, singurul vinovat pentru ratarea calificării din grupa de la Euro 2008 este Adrian Mutu, adică exact omul care a marcat singurul gol, cu Italia, dar şi cel care a adus aproape de unul singur naţionala la turneul final prin prestaţiile din preliminarii. “În meciul cu Olanda, Mutu a plecat fără voia mea din banda stângă şi a ajuns al doilea vârf. Atunci s-a dereglat tot sistemul şi nu am mai avut consistenţă. Aşa le-am făcut cadou primul gol olandezilor. Atunci s-a terminat tot”, a spus Piţurcă la Sport.ro. De văzut cum ar mai putea explica eşecul umilitor suferit în faţa Lituaniei, atunci când Mutu nu s-a mai aflat pe teren pentru a încălca “preţioasele” indicaţii tehnico-tactice ale lui Piţurcă. Selecţionerul a mai explicat şi de ce nu a părăsit naţionala după Euro. “Nu Lupescu m-a convins, ci banii pe care trebuia să-i dau dacă plecam. Dacă nu erau banii la mijloc, nu putea nimeni să mă convingă să rămân.” Ştiam că avem un selecţioner limitat, am observat-o cu Franţa, Olanda sau Lituania, dar, mai nou, i-am descoperit şi latura de mercenar.

Mureşan atacă

Iuliu Mureşan, preşedintele campioanei en titre, CFR Cluj, a criticat absenţa selecţionerului Piţurcă: “S-a făcut o analiză a evoluţiei echipei naţionale de la Campionatul European, însă Victor Piţurcă a lipsit. Eu am zis că trebuia să vină, să facă un raport şi în faţa Comitetului Executiv, pentru că noi suntem un for de care nu trebuie să se ferească nimeni din fotbal, cu atât mai puţin antrenorul echipei naţionale. Aici cred că el a greşit, că a lipsit, dar probabil că la un moment dat o să vină, nu ca să facă acel raport, pentru că nu trebuie să-l luăm noi la rost, are cine să o facă. Raporturile de astăzi le-a prezentat Ionuţ Lupescu. Piţurcă a spus că nu vine, pentru că nu e obligat să vină dacă nu scrie asta în contractul lui cu Federaţia, dar în Regulament scrie că toţi trebuie să dăm seama în faţa celor de la FRF, LPF şi a Comitetului Executiv”, a afirmat Iuliu Mureşan.

×
Subiecte în articol: sport piţurcă