x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Echipa nationala - Piturca a renuntat la Lobont si la Ogararu

Echipa nationala - Piturca a renuntat la Lobont si la Ogararu

30 Sep 2006   •   00:00
Echipa nationala - Piturca a renuntat la Lobont si la Ogararu

Selectionerul Victor Piturca a decis ieri sa renunte la patru jucatori care activeaza la cluburi din strainatate, pe care ii convocase initial pentru partida cu Belarus.

Pentru meciul care va avea loc sambata 7 octombrie, pe stadionul Ghencea, de la ora 20:15, nu vor mai face parte din lot portarul Bogdan Lobont (Fiorentina), fundasii George Ogararu (Ajax) si Pompiliu Stoica (FC Moscova) si atacantul Daniel Niculae (Auxerre). De asemenea, va lipsi si mijlocasul Paul Codrea (Palermo) care este accidentat.

LOT. In aceste conditii, Piturca va putea conta, pentru cel de-al treilea meci din preliminariile Campionatului European, doar pe opt "stranieri". Acestia sunt: fundasii Cristi Chivu (Roma), Gabriel Tamas (Celta Vigo) si Razvan Rat (Sahtior), mijlocasii Florentin Petre (TSKA Sofia) si Laurentiu Rosu (Huelva) precum si atacantii Adrian Mutu (Fiorentina), Razvan Cocis (Serif Tiraspol) si Ciprian Marica (Sahtior). Luni, 2 octombrie, la reunirea lotului in cantonamentul de la Mogosoaia, ora 12:30, vor veni si jucatorii din campionatul intern, care vor fi comunicati duminica seara, la finele etapei a 10-a.

SOLUTII. Daca renuntarea la Pompiliu Stoica si la Daniel Niculae poate fi inteleasa, lasarea in afara lotului a lui Ogararu si a lui Lobont pare destul de neasteptata. Portarul Fiorentinei face tusa de la inceputul sezonului, iar, prin aceasta neconvocare, Piturca lasa de inteles ca ratarea victoriei in fata Bulgariei cade in vina lui Lobont, care a incasat doua goluri intr-un minut. Pe postul de portar sunt solutii la limita. In afara rapidistului Dani Coman, care pare in forma, ar mai fi varianta Marius Popa, de la Poli Timisoara. Pe flancul drept al apararii, in absenta suspendatului Cosmin Contra se astepta titularizarea ex-stelistului George Ogararu, dar Piturca a renuntat si la acesta, desi fundasul joaca meci de meci la Ajax, fiind evident in acest moment ca intre cei doi exista un diferend. Singurele solutii viabile la ora actuala, pentru postul de fundas dreapta, ar fi rapidistul Vali Badoi si stelistul Petre Marin.

×
Subiecte în articol: sport