x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ECHIPA NAŢIONALĂ / Sârbii ne dau fiori

ECHIPA NAŢIONALĂ / Sârbii ne dau fiori

de Mihai Igirosanu    |    22 Noi 2008   •   00:00
ECHIPA NAŢIONALĂ / Sârbii ne dau fiori

Evoluţia debordantă a Serbiei în amicalul câştigat miercuri cu 6-1 împotriva Bulgariei i-a alarmat pe oamenii din staff-ul naţionalei României. Pe data de 28 martie, tricolorii vor întâlni pe teren propriu echipa lui Radomir Antici în preliminariile CM 2010.



Antrenorul secund al echipei reprezentative, Dan Apolzan, a urmărit la faţa locului meciul amical în care sârbii i-au dezintegrat efectiv pe vecinii noştri de la sud de Dunăre. Raportul pe care acesta îl va prezenta selecţionerului Victor Piţurcă va conţine numeroase date deloc îmbucurătoare pentru naţionala României. “Serbia este o echipă cu o linie de mijloc foarte puternică şi cu un atac foarte bun”, au fost primele cuvinte ale lui Apolzan după ce Serbia a masacrat Bulgaria, 6-1.

“LE-A IEŞIT ABSOLUT TOTUL”
Referitor la secretele jocului reprezentativei pregătite de Radmir Antici, secundul echipei României a detaliat: “Trebuie să ne pună în gardă apetitul ofensiv al sârbilor, dar am încredere în jucătorii noştri că pot avea o evoluţie care să ne permită să obţinem un rezultat bun. Suntem obligaţi să câştigăm această partidă, deşi suntem într-o grupă în care sunt posibile multe surprize. Au jucat extraordinar în primele 60 de minute contra Bulgariei, le-a ieşit absolut totul, au avut 4-1 la pauză, au ratat două penalty-uri şi au mai avut şi două bare. Au evoluat aşa în condiţiile în care bulgarii au venit cu prima echipă, dar au fost deconectaţi, au tratat partida exact ca pe una amicală. Prestaţia jucătorilor sârbi din meciul cu Bulgaria a fost edificatoare pentru valoarea lor”. Apolzan a dezvăluit şi care sunt punctele forte ale naţionalei lui Antici, dar s-a ferit să le expună şi slăbiciunile: “Au o linie de mijloc foarte puternică şi un atac foarte bun. Serbia este o echipă extrem de tehnică şi cu jucători mobili care se descurcă foarte bine pe spaţii mici. Secretarul Federaţiei Sârbe de Fotbal, Zoran Lakovic, mi-a spus că mai au 10-12 fotbalişti de mare calitate, care pot face oricând pasul către prima echipă, dar nu au loc de ceilalţi, care sunt şi ei foarte valoroşi. Un alt plus al lor ar fi că jucătorii care compun primul lor 11 joacă meci de meci la echipele de club”.

Remarcaţi
Dan Apolzan i-a remarcat în meciul cu Bulgaria pe fundaşul stânga Kolarov, pe mijlocaşul dreapta Krasic, pe mijlocaşul stânga Milan Jovanovic şi pe atacantul Lazovic. “Jucătorii lor sunt exact ca ai noştri, puternici, tehnici şi rapizi, au o determinare în joc fantastică, o dorinţă mare de a demonstra ce pot şi o mentalitate de învingători. Secundul naţionalei a remarcat că Serbia foloseşte un sistem de joc ofensiv 4-4-2: “Pot spune că sunt pe val, Serbia arată o creştere de formă de la meci la meci. Cu Bulgaria au jucat pe stadionul lui Partizan, dar cu noi mai mult ca sigur că vor juca pe Maracana, pentru că vor ca publicul să creeze o presiune uriaşă”. În partida cu Bulgaria, sârbii au evoluat în formula: Disljenkovici – Ivanovici, Lukovici, Vidici, Kolarov – Lazovici, D. Stankovici (’58 Tosici –  Krasici, Milijas (’58 Ilici), M. Jovanovici – S. Miloşevici (’35 Mrdja).

Replică

Altfel, antrenorul secund al reprezentativei României, Dan Apolzan a dorit să-şi exprime opinia şi vizavi de declaraţia golgeterului Serbiei şi al lui Standard Liege, Milan Jovanovici, care spusese că nu cunoaşte niciun jucător al naţionalei României, cu excepţia lui Mutu, Chivu şi Raţ: “Rezultatele lor din ultima vreme le permit să facă astfel de declaraţii. Aroganţa aceasta a lor nu ştiu cât este de productivă, dar sper ca fotbaliştii noştri să-l facă pe acest Milan Jovanovic să îi cunoască mai bine după meciul direct dintre cele două ţări”. “E chiar mesajul către România. Vi se apropie coşmarul!” şi “în afară de Mutu şi de Raţ, cu care am fost coleg la ½ahtior, n-am auzit de nimeni de la voi. Chiar nu ştiu cine sunteţi!”, au fost două dintre declaraţiile lui Jovanovici, jucătorul lui Ladislau Boloni la Standard Liege acordate cotidianului Gazeta Sporturilor de ieri.

“Serbia este o echipă redutabilă şi trebuie să ne aşteptăm la două meciuri extrem de grele împotriva lor. Au jucători de o mare calitate, care evoluează cu regularitate la echipele lor de club şi un admirabil spirit de luptători. La Belgrad ne va aştepta un meci infernal, cu o presiune fantastică a publicului sârb”
Victor Piţurcă

×
Subiecte în articol: sport