x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Echipele U19 de tenis de masă ale României, calificate în finală la europeanul de la Gliwice

Echipele U19 de tenis de masă ale României, calificate în finală la europeanul de la Gliwice

de Redacția Jurnalul    |    18 Iul 2023   •   10:15
Echipele U19 de tenis de masă ale României, calificate în finală la europeanul de la Gliwice
Sursa foto: pixabay.com

Echipa feminină și cea masculină U19 de tenis de masă s-au calificat luni seara în finala la Campionatul European de Juniori 2023 de la Gliwice, Polonia. Finalele se dispută marți seara împotriva Germaniei, respectiv a Cehiei.

Finala feminină dintre România și Germania se va juca marți, de la 18:30. Fetele caută revanșa și titlul european, după ce anul trecut au obținut medaliile de argint.

Semifinala împotriva Franței a fost câștigată de România cu 3-0, cu Ioana Sîngeorzan, care a deschis drumul spre victorie, și cu Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu decisive în timpul unor meciuri-cheie încheiate la limită, scor 3-2.


Finala echipei masculine U19, împotriva Cehiei, va avea loc tot marți seara, de la aceași oră, în paralel cufinala feminină.

Al treilea rezultat de 3-0 de pe tabloul principal al băieților a venit chiar în semifinala probei, unde juniorii români au devansat categoric Franța, pentru șansa de a-și apăra titlul cucerit anul trecut.

Duelul pentru finala contra Cehiei, a fost decis de meciurile: Eduard Ionescu - Thibault Poret 3-0, Darius Movileanu - Flavien Coton 3-1 și Iulian Chirița - Hugo Deschamps 3-2.

Într-o întâlnire disputată pentru locul 9 la U15 echipe feminin, România a învins Austria cu 3-2, prin: Andreea Jifcu - Julia Dur 3-0, Andreea Băiașu - Celine Palhonzer 2-3, Andreea Jifcu/Alexandra Dicu - Julia Dur/Celine Palhonzer 2-3, Andreea Jifcu - Celine Palhonzer 3-0 și Andreea Băiașu - Julia Dur 3-0.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tenis de masa romania