x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Eduard Novak anunță că se retrage pentru o perioadă din activitatea competițională

Eduard Novak anunță că se retrage pentru o perioadă din activitatea competițională

16 Dec 2021   •   15:23
Eduard Novak anunță că se retrage pentru o perioadă din activitatea competițională
Sursa foto: Foto: Facebook/ Eduard Novak

Ministrul Sportului Eduard Novak a anunțat joi că se retrage pentru o perioadă din activitatea competițională.

„Cel mai important lucru este să mă concentrez pe Strategia Națională pentru Sport, așa că, după 15 ani de patinaj viteză și 23 de ani de ciclism, am decis să mă opresc pentru o perioadă din activitatea competițională. 2022 poate fi un an crucial, iar prioritatea mea absolută este acest proiect, care are nevoie de toată atenția și implicarea”, a scris pe facebook Eduard Novak.

Acesta spune că decizia nu este ușoară.

„Poate fi o retragere temporară sau definitivă, nu știu încă. O iau așa, pas cu pas, poate durerea deciziei va fi mai ușoară. Nu-mi pot încă imagina viața fără competiții, fără antrenamente. Aceasta a fost existența mea atâția ani și nu cred că există ceva care să poată compensa împlinirea pe care am simțit-o. Unele dintre cele mai frumoase și mai grele momente din viața mea au fost legate de sportul de performanță. Cu siguranță, aș fi putut să fac multe lucruri mult mai bine, dar important este că am atins tot ce mi-am dorit. Am rămas alături de sport 100% și ca președinte de federație, și acum, ca ministru, și cred că aceasta trebuie să fie calea normală de a reda viitorilor sportivi experiența și cunoștințele pe care le-am acumulat. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, începând de la prima antrenoare, toți antrenorii care au urmat, familie, sponsori etc”, a mai anunțat Novak.

Eduard Novak a devenit primul ministru participant la Jocurile Paralimpice în calitate de sportiv. El a obținut în acest an medalia de argint la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: eduard novak