x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "El Clasico" se aprinde

"El Clasico" se aprinde

de Mihai Igirosanu    |    07 Mai 2009   •   00:00
"El Clasico" se aprinde
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Au mai rămas două zile până la derby-ul etern al fotbalului românesc, care este programat vineri, de la ora 21:00, în direct pe Antena 1. După ce autocarul Stelei a fost atacat marţi în drum spre Buzău, confruntarea din Ghencea se anunţă una de risc maxim.



Cele două rivale istorice se află pe ultima linie dreaptă cu pregătirile pentru derby. Antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, i-a spionat pe stelişti în partida câştigată de aceştia, 1-0, la Buzău, însă tehnicianul trupei din Ştefan cel Mare are mari bătăi de cap în privinţa alcătuirii primului "11". De partea cealaltă, Marius Lăcătuş simte din ce în ce mai clar presiunea făcută de finanţatorul Gigi Becali, nemulţumit de prestaţia echipei în partida contra codaşei din Buzău. Rednic s-a liniştit ieri, după ce a aflat că îl va putea folosi vineri seară pe cel mai în formă atacant al său, Marius Niculae. "Marius Niculae este apt pentru meciul cu Steaua. În schimb, Zicu şi Ze Kalanga nu au nici o şansă să evolueze în acest meci", a dezvăluit medicul lui Dinamo, Liviu Bătineanu. Ceilalţi indisponibili ai "câinilor" vor fi Lobonţ, Dolha, Blay, Diabate, Papa Malick, Florin Bratu (accidentaţi), Simao şi Lucian Goian (suspendaţi). Altfel, centralul spaniol care va oficia la derby, Carlos Velasco, se numără printre arbitrii din Primera Division care acordă cele mai multe cartonaşe galbene şi roşii. Pe 8 februarie, la meciul Osasuna - Valencia (1-0) a acordat 11 cartonaşe galbene, pe 22 februarie, la partida Mallorca - Santander (1-0) a arătat zece cartonaşe galbene, pe 4 aprilie, la jocul Betis - Mallorca (3-3) a dictat şapte cartonaşe galbene şi două roşii, iar pe 26 aprilie, la meciul Mallorca - Huelva (2-4) a arătat zece cartonaşe galbene şi unul roşu. Şi în celelalte jocuri conduse s-a arătat extrem de exigent.

Scandal cu biletele

Incidentul de marţi după-amiază a tensionat şi relaţiile dintre cele două cluburi. Preşedintele executiv al Stelei, Valeriu Argăseală, a anunţat după meciul de la Buzău că refuză să mai respecte protocolul semnat cu Dinamo la 1 noiembrie 2008 în privinţa numărului de bilete acordate suporterilor oaspeţi. Iniţial, "alb-roşiii" trebuiau să primească 1.260 de bilete, adică 5% din capacitatea arenei din Ghencea. Surprinzător, unul dintre liderii suporterilor stelişti, Gheorghe Mustaţă, a declarat: "Noi ne dorim ca fanii lui Dinamo să primească cele 676 de bilete şi să fie în tribune. Atâtea câte am primit şi noi în Ştefan cel Mare. Un derby Steaua - Dinamo fără una dintre galerii nu ar avea farmec".

"Nici măcar nu i-am văzut la lucru pe cei trei portari care au venit, aşa că nu am de unde să ştiu dacă vreunul dintre ei va apăra cu Steaua. Voi decide după antrenamentele de joi care va fi titularizat"
Mircea Rednic - antrenor Dinamo

×
Subiecte în articol: sport