x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Emi Dolha scapă haita

Emi Dolha scapă haita

de Marius Mihalcea    |    04 Mai 2009   •   00:00
Emi Dolha scapă haita
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact images

Chiar dacă au avut în faţă o formaţie anesteziată, "câinii" au trecut prin mari emoţii pe final, când numai intervenţiile de clasă ale înlocuitorului lui Bogdan Lobonţ i-au salvat de o remiză ce ar fi fost sinonimă cu pierderea poziţiei de lideri.



Dinamoviştii şi-au făcut singuri viaţa grea sâmbătă seară. Pentru ratările din prima parte a întâlnirii, printre care şi un penalty executat în bară de Marius Niculae, elevii lui Mircea Rednic erau să plătească cu victoria. Norocul "roş-albilor" s-a numit Emilian Dolha, care în prelungirile partidei a închis poarta la şuturile lui Frangipane şi Culio.

"ERAM LUPTĂTORI DIN VIETNAM"
"Am mărit avantajul faţă de CFR la 10 puncte şi de aceea victoria este cu atât mai importantă. Îi mulţumim lui Emilian Dolha, care a făcut o partidă mare, dar ştiam despre ce este în stare", a declarat atacantul Marius Niculae. "Toţi am fost eroi, nu numai eu, parcă am fost un pluton de luptă în Vietnam, am căzut, ne-am ridicat şi am câştigat. Cel mai important este că am revenit pe primul loc, acolo unde cred că merităm să fim", a declarat Dolha.

Antrenorul "câinilor", Mircea Rednic, a concluzionat: "Jucătorii mei au făcut un meci foarte bun. Îmi pare rău că CFR a scăpat uşor, fiindcă la câte ocazii am avut putea fi 3-0 la pauză. Dinamo a meritat victoria, chiar dacă clujenii ne-au pus mari probleme în repriza secundă, când noi nu am mai rezistat fizic".

De partea cealaltă, tehnicianul campioanei en-titre, Antonio Conceicao, a spus că echipa sa nu merita să piardă: "Victoria lui Dinamo nu a fost meritată. Echipa mea, după felul în care a jucat, nu merita să fie înfrântă. Am jucat foarte bine, mai ales în repriza secundă, în care am avut câteva ocazii, dar nu am reuşit să înscriem. Încă mai putem să câştigăm campionatul, dar va fi foarte greu, pentru că acum depindem şi de celelalte rezultate".


Tamaş explică
Eliminat în prelungirile partidei împreună cu ivorianul Yssouf Kone, cu care a avut o altercaţie, Gabriel Tamaş s-a scuzat în faţa colegilor, a şefilor clubului şi a suporterilor: "Am cedat psihic. La toate meciurile e tensiune, dar acum presiunea e mai mare ca oricând, pentru că încă sunt echipe foarte aproape de noi. Trebuia să evit incidentul, dar am cedat şi n-am ce să mai fac acum. Dacă urmăriţi evoluţiile mele se observă că nu am mai avut astfel de ieşiri". Pentru cartonaşul roşu văzut sâmbătă, Tamaş va fi suspendat minimum două etape şi va rata astfel derby-ul cu Steaua.


Gigi Becali e mulţumit
"Am tremurat pe final, pentru că am făcut două schimbări forţate, dar e bine că am câştigat. Arbitrajul a fost unul bun, brigada din Israel s-a achitat de sarcini, cu excepţia unei lovituri de la 11 metri pe care trebuia să ne-o acorde", a declarat preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea. Succesul lui Dinamo nu l-a mulţumit doar pe Borcea, ci şi pe finanţatorul Stelei, Gigi Becali. "Într-un fel este mai bine pentru noi că a câştigat Dinamo. Motivul este acela că Steaua, în acest sezon, se mai poate bate foarte greu la titlu, iar CFR rămâne aproape de noi", a spus Becali.

×
Subiecte în articol: sport