x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Emoții la Petrolul:  posibil focar de COVID

Emoții la Petrolul:  posibil focar de COVID

de Adi Munteanu    |    03 Iul 2020   •   08:24
Emoții la Petrolul:  posibil focar de COVID

Știrea-bombă a venit de la Ploiești: este posibil ca nu mai puțin de șase jucători din lotul Petrolului să fie infectați cu noul coronavirus. Vestea au primit-o după antrenamentul de dinaintea plecării la Arad, unde urmau să dispute în acest weekend meciul din prima etapă cu UTA. În aceste condiții, chiar dacă aceste cazuri nu vor fi în cele din urmă confirmate, echipa nu va mai face deplasarea la Arad, FRF a decis deja amânarea jocului. 

Dacă aceste cazuri, sau doar o parte dintre ele, se confirmă, echipa este obligată să intre în carantină, iar șansele la promovare vor fi total compromise. Decizia trebuie s-o ia Federația Română de Fotbal. Fie că va exclude Petrolul din acest play-off, fie îi va reprograma meciurile.

Situația este foarte complicată, pentru că la 1 august sezonul trebuie neapărat încheiat, calendarul este unul aglomerat și strecurarea meciurilor-restanță cu jocuri din trei în trei zile dezavantajează și celelalte echipe angrenate în lupta pentru promovare. De exemplu, între etapa a treia și a patra, între 18 și 25 iulie, Rapid ar trebui să joace și meciul cu Petrolul, dacă acesta nu se va putea disputa pe 11 iulie. Asta, desigur, dacă aceste cazuri de la Ploiești nu se confirmă.

Aceeași situație o are și Dinamo în Liga 1. Are două restanțe și nici acum Liga Profesionistă de Fotbal nu a stabilit datele la care acestea s-ar putea desfășura, tocmai pentru că există un calendar deja foarte înghesuit. Același scenariu se poate repeta și la Liga 2 și se poate compromite acest final de sezon, inclusiv lupta pentru promovare în Liga 1.

 

×