x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Emoţii pentru Oprea

Emoţii pentru Oprea

de Vlad Ionescu    |    25 Aug 2007   •   00:00
Emoţii pentru Oprea
Sursa foto: RUBEN SPRICH/

Cea mai mare competiţie sportivă a anului reuneşte peste 1.800 de atleţi din 203 ţări. Este a doua ediţie găzduită de Japonia, precedenta avănd loc in 1991 la Tokyo.

ATLETISM - Astăzi incep Campionatele Mondiale de la Osaka


Cea mai mare competiţie sportivă a anului reuneşte peste 1.800 de atleţi din 203 ţări. Este a doua ediţie găzduită de Japonia, precedenta avănd loc in 1991 la Tokyo.


In ziua inaugurală sunt programate trei finale, fără prezenţă romănească, dar asta nu inseamnă că delegaţia noastră este scutită de emoţii, mai ales că printre primii care vor intra in concurs se află şi triplusaltistul Marian Oprea. "Struţul" este unul dintre candidaţii cu şanse la medalii, chiar dacă el deţine abia a 10-a performanţă a anului dintre cei 36 de concurenţi. Oprea a fost mult timp accidentat, nu a participat decăt la patru concursuri in acest sezon, iar la sosirea la Osaka mai resimţea dureri la muşchii inghinali şi aductori. Medicul italian Paolo Valaccio, cel care l-a tratat la Roma şi care a fost cooptat in delegaţie, este insă convins că, la ora concursului, sportivul nu va avea probleme. Oprea şi-a propus ca in calificările de azi să efectueze doar o săritură, baremul fiind de 16,80 metri, pentru a-şi conserva forţele in vederea finalei de luni.

PALMARES. In istoria participării Romăniei la CM, doar in 2003, nu s-a obţinut nici o medalie. In total, au fost cucerite 21 de medalii: 5 de aur, 8 de argint şi 8 de bronz. Trei dintre trofeele din cel mai preţios metal au fost căştigate de Gabriela Szabo, la 5.000 m (de două ori) şi la 1.500 m, celelalte fiind obţinute de Lidia Simon (maraton) şi Mihaela Melinte (aruncarea ciocanului). Ultimele două vor concura şi la Osaka.

×
Subiecte în articol: sport