x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Eram departe de fază!"

"Eram departe de fază!"

de Mihai Igirosanu    |    27 Oct 2009   •   00:00
"Eram departe de fază!"
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact images

Centralul orădean Ciprian Danşa, omul care a viciat rezultatul meciului Dinamo - Gloria Bistriţa (1-1), şi-a recunoscut ieri greşeala, dar gestul său onorabil nu-l va absolvi de o reţinere de la delegări pe o perioadă lungă sau de o retrogradare.



În minutul 90+4 al confruntării din Ştefan cel Mare, stoperul bistriţenilor Mădălin Ciucă l-a faultat clar pe atacantul lui Dinamo Andrei Cristea, intervenţie care în mod normal trebuia pedepsită cu penalty şi cartonaş roşu. Greşeala lui Danşa este enormă, iar unul dintre motivele invocate îl învinovăţeşte şi mai mult pe central. "Jocul m-a prins departe de acea fază. A fost o degajare a portarului, apoi pasa de la mijlocul terenului şi am fost prins la 25-30 de metri de acea fază. Iniţial am văzut că mingea a mers în lateral din acel contact şi am crezut că fundaşul a lovit balonul. Era ultimul minut, am considerat că nu este o fază clară şi am lăsat jocul să continue", a explicat Danşa. Inevitabila suspendare va fi comunicată astăzi, când preşedintele CCA, Vasile Avram, va susţine o conferinţă de presă.

SFATURI DE LA PENIBILUL DANŞA
După ce a făcut praf meciul din Ştefan cel Mare, Ciprian Danşa şi-a continuat şirul declaraţiilor penibile: "Asta este, mergem mai departe, trebuie să învăţăm din greşeli, iar dacă nu vom face asta, nu avem cum să progresăm niciodată". În fine, centralul din Oradea ne-a liniştit pe toţi anunţând că se află în siguranţă:

"Nu am fost bruscat de jucătorii sau de oficialii echipei gazdă după fluierul final.

Au fost discuţii normale, ca după fiecare meci. Uşa cabinei noastre a fost deschisă mereu, nu a intrat nimeni peste noi.

S-au auzit strigăte la vestiare, însă nu ne-a reproşat nimeni nimic".

Curăţenie în lot?
După ce l-a pus şi el la zid pe centralul Danşa, unul dintre acţionarii lui Dinamo, Vasile Turcu, a pus tunurile şi pe jucători. "Nici înainte de '90 nu exista aşa masacru din partea unui arbitru. Două penalty-uri clare, atât în prima repriză, cât şi la final, la Cristea. Eu nu am criticat până acum arbitrajele în acest sezon, dar aşa ceva nu se poate. Nu avem cum să scuzăm indolenţa jucătorilor, dar a fost un adevărat masacru.

După ce că nu ne ajută jucătorii, nici şansa nu e cu noi. Fotbaliştii nu au nici o scuză pentru indolenţa lor, nu joacă nimic. Trebuie să facem o curăţenie generală. I-aheim spus domnului Badea de la începutul sezonului că trebuie să dăm afară multe persoane, începând de la femeia de serviciu."

"Am greşit la acea fază şi voi suporta consecinţele. Dacă eram şmecher, ţineam jocul la mijocul terenului. Nu am revăzut faza la televizor, însă toată lumea cu care am vorbit mi-a zis că am greşit"
Ciprian Danşa arbitru
Dinamo - Gloria

"A fost fault, era corect să se acorde 11 m, dar am avut noroc că arbitrul era depar-te. Nu ştiu de ce se plânge Dinamo, dacă erau aşa tari, rezolvau meciul până atunci"
Andrei Cristea atacant Dinamo

×
Subiecte în articol: sport