x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Eternele speranţe

Eternele speranţe

de Mihai Igirosanu    |    16 Noi 2009   •   00:00
Eternele speranţe
Sursa foto: /AFP/MEDIAFAX

Tricolorii au câştigat sâmbătă seară, pe stadionul-şantier de la Varşovia, ultimul meci al anului, amicalul contra Poloniei. Disputată pe un gazon denivelat şi plin de nisip, partida contează doar pentru palmares. În rest, e total irelevantă.



Din lipsă acută de soluţii, selecţionerul Răzvan Lucescu n-a putut fructifica acest test decât, eventual, pentru a mai închega relaţiile de joc. Altfel, pe teren s-au aflat majoritatea jucătorilor care au dat chix în preliminariile pentru CM 2010. Deocamdată, până în primăvară, victoria din amicalul cu polonezii ne va ajuta să trecem peste frig. De sperat, însă, nu prea avem ce. Ciorba are aceeaşi compoziţie. Răzvan trebuie să facă minuni pentru a reveni în Polonia, la Europenele din 2012.

"POT TRAGE CONCLUZII POZITIVE"

După meci, selecţionerul Lucescu a declarat: "Echipa e pe un drum bun, avem patru victorii, două egaluri şi o înfrângere, în condiţiile în care cinci meciuri le-am jucat în deplasare. Le mulţumesc jucătorilor că s-au prezentat cu toată disponibilitatea, au pus osul. E o echipă în formare, trebuie să ţinem cont că jucăm cu formaţii de diferite calibre, trebuie să învăţăm să câştigăm astfel de meciuri. Va trebui să fim abili şi să scoatem puncte de la echipa din prima urnă valorică. Pot trage concluzii pozitive după acest joc. Nu pot da mereu explicaţii unora care nu sunt mereu lângă echipă, e normal să stea deoparte. E greu de pus la punct anumite relaţii, o organizare în câteva zile. E nevoie de timp, dar avem şansa de a  face aceste lucruri pe fondul unor rezultate bune". De partea cealaltă, antrenorul Poloniei, Franciszek Smuda a spus: "Nici un jucător nu m-a dezamăgit, s-a văzut implicare şi atitudine, lucruri care contează pentru mine. Terenul a fost foarte prost. Nu dau vina pe teren, dar e greu să joci pe un astfel de gazon. Ce o să îmi amintesc de la meciul de debut? Gazonul execrabil. Chiar şi aşa, echipa a dat bine drumul la minge. Nu vreau să spun că am pierdut din cauza terenului, dar în astfel de condiţii nu poţi ataca poziţional aşa cum trebuie".

5382-106925-sapu.jpgGolanul Săpunaru
Fundaşul lui FC Porto Cristian Săpunaru (foto) a fost autorul unor gesturi incredibile cu prilejul revenirii delegaţiei echipei naţionale din Polonia. Mândru, probabil, de victoria care nu interesează pe nimeni de la Varşovia, internaţionalul l-a luat drept ţintă pe cameramanul Antenei 1. "Am auzit că v-aţi autopronunţat că sunt beat!", a strigat Săpunaru, înjurând şi bruscându-l pe ziarist. Antrenorul cu portarii, Marian Ioniţă, ofiţerul de presă, Paul Zaharia, şi cel de securitate, Sorin Cojocaru, au încercat să-l calmeze, dar fără succes.

"Pot să spun că mă bucur că am revenit cu gol la echipa naţională şi că am obţinut această victorie. Norocul meu este în ceruri. Toate golurile de acum încolo i le voi dedica tatălui meu"
Daniel Niculae, atacant România

×
Subiecte în articol: sport