x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Eternul derby a dezamăgit

Eternul derby a dezamăgit

de Vlad Ionescu    |    10 Mai 2009   •   00:00
Eternul derby a dezamăgit
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact images

Prin remiza obţinută în Ghencea, la capătul unui meci plictisitor, Dinamo a mai făcut un pas spre titlu. Rămasă la zece puncte în urma rivalei, Steaua nu mai poate spera decât la un loc de Europa League.



Parcă niciodată în ultimii ani cele două mari rivale nu au oferit un spectacol fotbalistic atât de jalnic. Un meci tern, disputat într-un ritm lent şi aproape lipsit de faze de poartă, în care au predominat greşelile tehnice de ambele părţi. Chiar şi golurile au venit întâmplător, Moţi, la reuşita Stelei, şi Petre Marin, la cea a lui Dinamo, deviind în proprie poartă şuturile lui Bicfalvi, respectiv Claudiu Niculescu. Până şi Dumitru Dragomir a trebuit să admită că încă nu avem faţă de Liga Campionilor: "Este cel mai slab derby pe care l-am văzut vreodată. Nu mi-a plăcut nimic din ceea ce am văzut. Dinamo are faţă de campioană, dar nu de Liga Campionilor. Nu se poate prezenta aşa în cupele europene", a spus preşedintele LPF, care nici măcar nu a rămas până la finalul partidei.

RESPONSABIL. Patronul Stelei, Gigi Becali, a recunoscut că nu se mai gândeşte la podium, asumându-şi totodată toate greşelile care s-au făcut la club. "Ăsta nu e fotbal. Meciurile adevărate le vedem în Liga Campionilor. Nu avem fotbal şi cu asta basta. Ne trebuia o victorie pentru a mai spera la locurile 2 sau 3, dar acum nu mai sunt şanse. Am fost peste ei, meritam victoria, chiar dacă n-am jucat extraordinar. Am vorbit cu Turcu şi cu Borcea, au fost la palat, ei chiar voiau un egal. Îmi asum toate greşelile. Patronul răspunde de corabie, el e numărul unu. Eu sunt vinovat şi ştiu şi de ce", a spus Becali. Acesta i-a avertizat pe dinamovişti că nu vor câştiga titlul, pentru că Unirea Urziceni joacă cel mai frumos fotbal: "Dacă Urziceniul îi va prinde aşa pe dinamovişti, le va da şapte. Mai e de jucat, dar o să vedeţi că Unirea va fi campioană. Dinamo e blestemată". Antrenorul Marius Lăcătuş a considerat că Steaua merita victoria prin prisma faptului că a dominat jocul şi şi-a creat mai multe ocazii, dar şi că nu a abandonat lupta pentru un loc cât mai bun. "Vom vedea în următoarele jocuri dacă putem ajunge pe locul 2. Oricum, trebuie să câştigăm toate meciurile şi depindem şi de jocul rezultatelor", a spus tehnicianul Stelei, care la partida următoare, cu Rapid, nu va putea conta pe Goian şi pe Golanski, ambii suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene.

MULŢUMIT. Având mulţi jucători indisponibili, Dinamo a venit în Ghencea cu gândul să nu piardă, ceea ce s-a şi întâmplat. "A fost un meci echilibrat, iar rezultatul este normal. Rezultatul mă mulţumeşte, dar nu şi jocul. Am jucat cu puţină teamă, nu ştiu de ce, pentru că noi eram echipa de pe primul loc. Am obţinut un punct mare, asta le-am spus-o şi băieţilor la vestiar", a declarat antrenorul Mircea Rednic, care a recunoscut că acesta a fost cel mai slab joc al lui Dinamo din acest retur. Atacantul Marius Niculae a admis că Dinamo a fost pragmatică, fiind interesată mai mult să nu piardă, decât de spectacol: "Rezultatul ne avantajează. Steaua nu mai are nici o şansă la titlu. Dacă batem în următoarele trei meciuri, o să fim campioni. Jocul cu Timişoara va fi unul de 6 puncte". La rândul său, Claudiu Niculescu a spus: "Toată suflarea dinamovistă îşi doreşte să jucăm în Liga Campionilor şi sper să îi îndeplinim acest vis".

SANCŢIUNI. Clubul Steaua va fi amendat contravenţional, deoarece a permis introducerea în stadion de materiale pirotehnice. Din acest motiv, patru suporteri stelişti s-au ales cu dosare penale, un altul fiind reţinut pentru că asupra sa s-a descoperit un baston telescopic, care intră în categoria armelor albe. "Pentru că nu a făcut un control riguros la intrare, clubul Steaua şi firma de pază vor fi amendate consistent", a declarat Marius Militaru, purtător de cuvânt al Jandarmeriei.

×
Subiecte în articol: sport