x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Euroderby: Steaua - Rapid / Va arbitra calaul lui Real

Euroderby: Steaua - Rapid / Va arbitra calaul lui Real

de Mihai Igirosanu    |    Sebastian Neamtu    |    05 Apr 2006   •   00:00
Euroderby: Steaua  -  Rapid / Va arbitra calaul lui Real

Optimismul este starea de spirit dominanta in Ghencea si in Giulesti cu numai o zi inaintea returului confruntarii din sferturile de finala ale Cupei UEFA. Meciul va fi arbitrat de spaniolul Luis Medina Cantalejo, cel care a macelarit Realul in disputa cu Barcelona de duminica.

Ieri s-au epuizat si ultimele 500 de bilete din cele aproximativ 35.000 scoase la vanzare de conducerea Stelei. Interesul este enorm, astfel ca un tichet la "negru" la tribuna a II-a ajun-sese ieri sa coste 700.000 de lei, desi pretul oficial este de 300.000.

STEAUA. Menajat de antrenorul Cosmin Olaroiu pana spre finalul jocului de la Galati, mijlocasul stelist Banel Nicolita s-a declarat pregatit pentru calificarea in semifinale: "Va fi meciul secolului, dar suntem pregatiti sa le oferim suporterilor nostri extraordinari o bucurie foarte mare". La randul sau, antrenorul Cosmin Olaroiu este cu gandul si mai departe. "Speram ca imnul nostru, cantat de Scooter, sa se auda in finala Cupei UEFA." Cu exceptia lui Victoras Iacob, ros-albastrii nu mai au probleme de lot.

RAPID. Atacantul Mugurel Buga ameninta Steaua: "Cred ca vor juca la 0-0, dar sa nu uite ca noi am dat gol in fiecare joc. Este periculos pentru ei, fiindca vom inscrie din nou. Abia astept sa vina meciul. Daca dam primii gol, va fi foarte greu pentru Steaua sa ne egaleze". Stoperul Marius Constantin confirma optimismul giulestenilor: "Va fi un meci cu multe orgolii. Mergem cu incredere pe fostul «23 August». Avem un moral foarte ridicat dupa victoria de la Timisoara". La randul sau, Ionut Stancu a spus: "Eu vad meciul ca pe unul obisnuit, de Cupa UEFA".

CANTALEJO, UN ARBITRU CONTROVERSAT
UEFA a anuntat ieri componenta brigazii de arbitri care va oficia la euroderby-ul Steaua - Rapid. Astfel, la centru se va afla Luis Medina Cantalejo (foto stanga), care va fi ajutat la cele doua linii de asistentii Victoriano Giraldez Carrasco si Pedro Medina Hernandez. Ultimul meci condus de Medina Cantalejo a fost "el clasico" Barcelona - Real Madrid, scor 1-1, disputat sambata. Presa spaniola a scris ca arbitrul a stricat partida pentru ca le-a acordat catalanilor un penalty inexistent si ca l-a eliminat usor pe Roberto Carlos (foto dreapta).

Luis Medina Cantalejo (42 de ani), arbitru FIFA din 2002, impreuna cu aceiasi asistenti, a mai condus meciul Romania - Olanda, scor 0-2, din preliminariile CM 2006. Ultimele partide "fluierate" de spaniol in cupele europene, printre care Schalke - Fenerbahce, din Liga Campionilor, si Marseille - Zenit St Petersburg, din CUPA UEFA, s-au soldat cu eliminari si proteste ale echipelor implicate. Fostul observator UEFA Ion Craciunescu considera insa ca Medina Cantalejo este un arbitru de valoare, care nu umbla cu jumatati de masura. "Este cotat extraordinar de bine. Alearga foarte mult, lucru care il ajuta sa fie mereu aproape de faze, si nu umbla cu jumatati de masura", a declarat Craciunescu, precizand ca l-a notat cu nota 9 pe Cantalejo la cele doua jocuri din cupele europene la care a fost observatorul spaniolului. Cantalejo este un arbitru renumit pentru usurinta cu care acorda cartonase galbene si rosii, dar si pentru eliminarile de jucatori pe care le dicteaza.

STADION
Principalul finantator al Stelei, Gigi Becali, a anuntat ieri ca a ajuns la un acord cu Ministerul Apararii Nationale, care ii va cesiona stadionul din Bdul Ghencea pe o perioada de 50 de ani. "Astept in aceste zile si hotararea de Guvern. S-a intamplat ceva normal si sunt dispus sa investesc aproape 20 de milioane pentru a moderniza Stadionul Steaua", a declarat, foarte satisfacut, patronul ros-albastrilor. Pe langa marirea capacitatii tribunelor, care ar putea fi adusa la 40.000-50.000 de locuri, in Ghencea se vor mai construi doua terenuri de antrenament dotate cu instalatie de nocturna.

DEBUTURI
Pana la sfarsitul acestei saptamani, selectionerul Victor Piturca va anunta componenta lotului largit pentru turneul din SUA, din perioada 21-29 mai. Grosul jucatorilor din campionatul intern va fi dat de cele doua sfert-finaliste ale Cupei UEFA, Steaua si Rapid. Din Ghencea vor fi chemati George Ogararu, Dorin Goian, Mirel Radoi, Banel Nicolita, Nicolae Dica si Daniel Oprita, iar din Giulesti vor raspunde prezent Daniel Coman, Ionut Rada, Valentin Badoi, Mugurel Buga si Daniel Niculae. Banel Nicolita si Ionut Rada vor debuta, cu acest prilej, la echipa reprezentativa. De asemenea, selectionerul il va chema pentru aceasta actiune si pe mijlocasul german de origine romana al echipei FC Koln, Albert Streit.
ANTIRASISM
In aceasta dupa-amiaza, incepand cu ora 16:30, Sala Polivalenta va gazduit un meci demonstrativ organizat de Alianta Civica a Rromilor din Romania, FRF, Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, Autoritatea Nationala pentru Tineret, Fundatia pentru o Societate Deschisa si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare. Evenimentul este destinat luptei pentru combaterea rasismului, cu acest prilej urmand ca stelistul Banel Nicolita sa fie desemnat ambasador contra rasismului din partea Romaniei la Uniunea Europeana. In tribune este asteptat presedintele Traian Basescu si seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, britanicul Jonathan Scheele. Jurnalul National este partener media al acestui important eveniment.

×
Subiecte în articol: sport steaua uefa cantalejo medina cantalejo