x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EUROFLASH - 21 iunie 2004

EUROFLASH - 21 iunie 2004

21 Iun 2004   •   00:00

Elvetianul Frei va fi anchetat de UEFA

UEFA a deschis o ancheta impotriva atacantului elvetian Alexander Frei, surprins de televiziunea germana ZDF scuipandu-l pe mijlocasul englez Steven Gerrard, in timpul partidei Anglia - Elvetia (3-0). Postul a pus la dispozitia UEFA inregistrarea video a momentului. Cu toate acestea, nici Federatia engleza, nici mijlocasul Steven Gerrard nu au sesizat UEFA in acest caz. Frei a negat intamplarea. Pentru un gest similar, italianul Totti, care l-a scuipat pe danezul Poulsen, a fost suspendat pentru 3 etape.

VALOROS. Atacantul de 18 ani al Angliei, Wayne Rooney, este cel mai mediatizat fotbalist in Albion. Presedintele lui Everton, Bill Kenwright, a declarat ieri ca noul pret al lui Rooney este de 50.000.000 de lire sterline, adica 91.000.000 de dolari! "Asa am decis impreuna cu managerul David Moyes. Zambim putin cand realizam cat de scump este Wayne, dar ne gandim deja cine va juca alaturi de el in sezonul viitor. Eu nu sunt la Everton pentru a vinde cei mai buni jucatori, iar copilul mi-a spus ca vrea sa ramana la noi", a precizat Kenwright. Dupa primul gol inscris in poarta Elvetiei, Rooney a devenit cel mai tanar marcator din istoria campionatelor europene.

AMENINTATI. Inaintea meciurilor de la inceputul acestei saptamani, nu mai putin de 64 de jucatori sunt in pericol de a fi suspendati pentru partidele din sferturile de finala ale Euro 2004. Croatia este cea mai amenintata din acest punct de vedere. Inaintea meciului de astazi, contra Angliei, in lotul lui Otto Barici se gasesc 9 fotbalisti cu cate un cartonas galben. Cele mai "cuminti" echipe au fost Letonia si Suedia, care au doar doi jucatori in pericol de suspendare.

PARIURI. Politia vietnameza, din capitala Hanoi, a retinut sapte tineri, dintre care patru studenti, acuzati ca au pariat ilegal pe meciul Danemarca - Italia (0-0), din cadrul Grupei C. Tinerii au pariat sume cuprinse intre 95 si 650 de dolari pe rezultatul partidei respective, intr-o cafenea din Hanoi. Politia a confiscat aproximativ 6.500 de dolari, in dongi vietnamezi, si un telefon mobil.

PROGRAM

ELVETIA - FRANTA

"Cocosii" merg mai departe si in cazul unui rezultat de egalitate, dar pozitia lor in clasamentul final al grupei depinde de rezultatul celuilalt meci. Un esec in meciul cu Elvetia le-ar putea fi insa fatal francezilor. Daca fotbalistii din Tara Cantoanelor castiga vor totaliza acelasi numar de puncte ca si jucatorii din Hexagon, insa vor beneficia de avantajul meciului direct.

ElveTia: Stiel - Henchoz, Mueller, M. Yakin, Spycher - Wicky, Vogel, Huggel - H. Yakin - Chapuisat, Frei. Antrenor: Jakob Kuhn

FranTa: Barthez - Gallas, Thuram, Silvestre, Lizarazu - Vieira, Makelele, Pires, Zidane - Henry, Trezeguet. Antrenor: Jacques Santini

CROATIA - ANGLIA Toate echipele din grupa B au sanse teoretice de calificare. Englezii merg mai departe daca inving Croatia. De asemenea, selectionata lui Sven Goran Eriksson se califica si la egal, chiar si in cazul in care Elvetia bate Franta. Reprezentativa Albionului pleaca acasa daca pierde. In cazul croatilor, lucrurile sunt simple. Elevii lui Otto Barici merg in sferturi doar daca inving.

CroaTia: Butina - Simic, R. Kovaci, Zivkovic, Tudor - Bjelica, Rosso, N. Kovaci, Rapaici - Prso, Sokota. Antrenor: Otto Barici

Anglia: James - G. Neville, Terry, Campbell, A. Cole - Beckham, Lampard, Gerrard, Scholes - Rooney, Owen. Antrenor: Sven Goran Eriksson
×
Subiecte în articol: sport