x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Europa League, turul trei preliminar: Steaua - Flamurtari sau Motherwell

Europa League, turul trei preliminar: Steaua - Flamurtari sau Motherwell

17 Iul 2009   •   00:00

Dacă va trece în turul doi de Ujpest FC, Steaua ar putea întâlni câştigătoarea dublei manşe dintre KS Flamurtari (Albania) şi Motherwell (Scoţia), în turul trei preliminar al Europa League.

KS Flamurtari a reuşit să câştige Cupa Albaniei în sezonul precedent după o finală cu SK Tirana, scor 2-1. Deşi formaţia SK Tirana a condus, din minutul 42, Flamurtari a reuşit să revină în minutul 65 printr-un gol marcat de Mema şi să înscrie golul victoriei în al doilea minut de prelungire a timpului regulamentar, prin Zeqiri.

A fost a treia Cupă a Albaniei din palmaresul celor de la Flamurtari, după cele din 1985 şi 1988. În 1991, KS Flamurtari a câştigat campionatul Albaniei.

Cea mai importantă performanţă pe plan european a grupării KS Flamurtari o reprezintă atingerea turului trei al Cupei UEFA în sezonul 1987/1988. După ce a trecut de Partizan Belgrad şi Wismut Aue, Flamurtari a trebuit să se recunoască învinsă de Barcelona, după o dublă manşă în care a reuşit totuşi să câştige meciul de pe teren propriu, scor 1-0, dar a pierdut partida din deplasare cu scorul de 4-1.

În prezent, echipa KS Flamurtari este pregătită de antrenorul albanez Eqerem Memushi şi a terminat sezonul precedent pe locul şase în campionatul Albaniei. Formaţia din Vlore are culorile tradiţionale roşu şi negru.

Echipa FC Motherwell a participat în primul tur preliminar al Ligii Europa datorită clasamentului Fair-Play întocmit de UEFA în sezonul precedent. Campionatele din Norvegia, Danemarca şi Scoţia au beneficiat de un loc suplimentar în Liga Europa, echipa desemnată să reprezinte Scoţia în această competiţie fiind FC Motherwell.

Motherwell a reuşit să treacă de primul tur preliminar al Ligii Europa în dauna galezilor de la Llanelli. Deşi a pierdut prima manşă pe teren propriu, scor 0-1, Motherwell a reuşit să câştige meciul din Ţara Galilor cu scorul de 3-0. Au fost primele meciuri la conducerea tehnică pentru antrenorul Jim Gannon.

FC Motherwell a terminat sezonul precedent al Scoţiei pe poziţia a şaptea. Tot în sezonul precedent, scoţienii de la Motherwell au participat şi în Cupa UEFA, unde s-au oprit în primul tur, după o dublă înfrângere cu formaţia franceză AS Nancy, scoruri 1-0 şi 2-0.

Motherwell a reuşit să câştige campionatul Scoţiei o singură dată, în sezonul 1931/1932. Ultima performanţă notabilă a echipei în campionatul Scoţiei a fost clasarea pe poziţia a doua în sezonul 1994/1995. Motherwell are în palmares şi două Cupe ale Scoţiei, în sezoanele 1952 şi 1991.

Culorile tradiţionale ale clubului Motherwell sunt galben-roşu iar stadionul pe care îşi dispută meciurile, Fir Park, are o capacitate de 13.742 de locuri.
Mediafax

×
Subiecte în articol: sport sezonul flamurtari motherwell