x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EXCLUSIV / Ioan Gavrilescu: Nu facem memoriu la EHF, nu are rost!

EXCLUSIV / Ioan Gavrilescu: Nu facem memoriu la EHF, nu are rost!

de Ovidiu Ciutescu    |    10 Feb 2009   •   00:00
EXCLUSIV / Ioan Gavrilescu: Nu facem memoriu la EHF, nu are rost!

Ultima fază a primei reprize a jocului dintre Buducnost Podgorica şi Oltchim Rm. Vâlcea, din cadrul Champions League la handbal feminin, a găsit echipa din Podgorica cu o jucătoare în plus pe teren! Evenimentul, coroborat cu deciziile arbitrilor şi înfrângerea Oltchimului, a turnat gaz pe foc şi a agitat apele la finele meciului. Cu toate acestea, Oltchim nu va face memoriu la EHF. "Nu avem nimic de câştigat", s-a justificat preşedintele Oltchim, Ioan Gavrilescu.



Atmosferă de înmormântare luni seară, în autocarul Oltchimului, la întoarcerea spre Rm. Vâlcea. Înfrângerea suferită la Podgorica i-a făcut pe vâlceni să nu mai privească viitorul atât de roz în tentativa de a pune mâna pe trofeul campionilor. Într-un fel, atmosfera vine din analiza partidei. Mai precis, Oltchim nu a ştiut să valorifice avantajul avut în multe dintre momentele jocului şi, în loc să se distanţeze pe tabelă, a pierdut mingi uşoare care s-au dovedit a fi, în final, fatale. Pe de altă parte, deciziile date de cei doi arbitri, ucrainienii Ljudovik şi Vakula, au fost numai în defavoarea campioanei României. "Acum ce să facem, să ne plângem de milă? Trebuie să mergem mai departe şi să câştigăm ce mai avem de jucat pentru a ne atinge obiectivul. Nu e timp de plâns pe umăr", a spus pentru jurnalul.ro Petre Berbecaru. Vocea vicepreşedintelui Oltchim suna gol, într-un autocar parcă lipsit de viaţă.

Faza cu pricina, în care Buducnost a fost surprinsă cu şapte jucătoare de câmp pe teren, nu se va lăsa cu urmări. Nici pentru oficialii jocului, nici pentru rezultatul înregistrat de tabela electronică. "Da, a fost o fază ciudată. Ca multe altele petrecute la un joc în care nu am fost învişi doar de nişte jucătoare. Am fost învinşi de ei, de cei de la Buducnost. Au fost deştepţi şi şi-au luat măsurile necesare pentru a câştiga", ne-a explicat preşedintele grupării vâlcene, Ioan Gavrilescu. În exclusivitate pentru jurnalul.ro, oficialul vâlcean a spus că faza "despre care vorbiţi nu va fi incriminată într-un memoriu la forul european. Nu-şi are rostul să ne facem nervi suplimentari. Nu am câştiga nimic. Doar brigada de arbitri ar putea avea de suferit, aspect care nu ne mai interesază. Din păcate, astfel de faze nu sunt interpretate, în handbal, în defavoarea echipei care greşeşte".

×
Subiecte în articol: sport