x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Explicaţia oficială pentru respingerea recursului făcut de Rapid

Explicaţia oficială pentru respingerea recursului făcut de Rapid

23 Apr 2010   •   00:00

Comisia de Recurs a prezentat, pe site-ul oficial al LPF, motivele pentru care a respins, cu unanimitate, apelul formulat de FC Rapid împotriva hotărârii nr. 195 din 9 aprilie 2010 a Comisiei de Disciplină.

"La data de 4.03.2010, jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan erau legitimaţi la echipa Sportul Studenţesc din liga a II-a, din punctul de vedere al documentelor depuse la autorităţile fotbalistice competente.

Echipa Rapid III a fost înfiinţată prin procedurile AMFB pe 5.03.2010. De la aceeaşi dată, jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan sunt legitimaţi la echipa Rapid III din liga a IV-a, competiţie organizată de AMFB.

Din momentul înfiinţării echipei Rapid III (5.03.2010) şi până la ora disputării partidei Rapid - Timişoara, Rapid nu a cerut LPF viza anuală, care dă drept de joc în Liga I jucătorilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan.

În acest sens a fost pronunţată hotărîrea 166 din 30.03.2010 a CSL, rămasă irevocabilă, nefiind atacată la TAS.

Deoarece orice entitate sportivă are obligaţia de a cunoaşte prevederile regulamentare, conform cărora un jucător nu poate participa la jocuri oficiale fără viza anuală a forului organizator, respectiv LPF, Comisia de Recurs apreciază că utilizarea de către S.C. Rapid S.A. a celor doi jucători în meciul cu F.C. Timişoara n-a fost făcută cu bună-credinţă, astfel încât să se poată face aplicarea art. 51.6 din ROAF şi 86.10.5 şi 86.10.6 din RD", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Comisia de Disciplină a LPF a decis, la 9 aprilie, ca Rapid să piardă cu 0-3 meciul cu FC Timişoara, considerând că jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan nu aveau drept de joc în partida disputată la 5 martie şi încheiată pe teren cu victoria giuleştenilor cu scorul de 1-0.

×
Subiecte în articol: redactie