x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Abramovici a fost suspendat din funcția de director al lui Chelsea

Abramovici a fost suspendat din funcția de director al lui Chelsea

12 Mar 2022   •   15:16
Abramovici a fost suspendat din funcția de director al lui Chelsea

Premier League din Anglia l-a descalificat pe proprietarul clubului Chelsea, Roman Abramovici, din funcția de director al clubului, după ce Marea Britanie i-a înghețat averea.

Clubul a primit o licență specială pentru a funcționa, în ciuda faptului că lui Abramovici i-au fost înghețate bunurile.

Premier League a declarat că descalificarea lui Abramovici „nu va avea niciun impact asupra capacității clubului de a se antrena și de a juca", notează BBC.

Marea Britanie a anunțat joi că a înghețat activele lui Roman Abramovici, ale lui Igor Sechin, directorul general al grupului petrolier rus Rosneft, precum și ale altor cinci oligarhi ruși.

În total, Marea Britanie a declarat că cele șapte personaje adăugate pe lista de sancțiuni din cauza legăturilor lor cu președintele rus Vladimir Putin aveau o avere colectivă de 19,74 miliarde de dolari.

„Nu pot exista refugii sigure pentru cei care au sprijinit asaltul lui Putin asupra Ucrainei", spunea premierul britanic Boris Johnson: „Sancțiunile de astăzi sunt cel mai recent pas în sprijinul neclintit al Regatului Unit pentru poporul ucrainean. Vom fi necruțători în urmărirea celor care permit uciderea civililor, distrugerea spitalelor și ocuparea ilegală a aliaților suverani".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Roman Abramovici