x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Adrian Mutu, condamnat la 14 luni de închisoare în Italia

Adrian Mutu, condamnat la 14 luni de închisoare în Italia

26 Oct 2015   •   22:07
Adrian Mutu, condamnat la 14 luni de închisoare în Italia

Atacantul român Adrian Mutu, care joacă în prezent la formaţia indiană FC Pune City, a fost condamnat la 14 luni de închisoare de justiţia italiană, pentru lovirea unui ospătar din Florenţa, în 2010, pe vremea când evolua la Fiorentina, relatează presa din Italia.

Pedeapsa a fost dictată cu suspendare, în primă instanţă de tribunalul din Florenţa, Mutu fiind condamnat şi la plata unei amenzi de 14.000 de euro.

Avocatul jucătorului român, Filippo Bellagamba, a anunţat că va face recurs: "A fost o judecată făcută asupra unei persoane şi nu asupra unui fapt. Nu am mai văzut o pedeapsă aşa mare pentru 25 de spitalizare''.

În octombrie 2010, Adrian Mutu a agresat un ospătar într-un local din Florenţa, cu o săptămână înainte de expirarea suspendării sale de 9 luni pentru dopaj cu sibutramină. Conform martorilor, Mutu s-a certat cu chelnerul din cauza notei de plată, în jurul orei 5 dimineaţa, după care l-a lovit de două ori cu pumnul şi apoi cu piciorul în timp ce chelnerul se afla la pământ.

Berat Racaj, un kosovar de 28 de ani la acea dată, care locuia la Scandicci Alto (Florenţa), a fost transportat la spitalul Santa Maria Nuova şi i s-a eliberat un certificat medical valabil o perioadă de 25 de zile, suficient pentru a intenta proces fotbalistului român.

După cum relata Corriere dello Sport, Mutu şi doi prieteni au comandat o sticlă de vin, iar după ce au consumat-o au dorit să plece, fiind opriţi de chelner, care le-a cerut plata. Mutu i-a explicat că are cont deschis în localul cu pricina. Patronul a intervenit pentru a calma spiritele, dar Mutu l-a înjurat pe chelner, care a răspuns la rândul său, iar de aici lucrurile au degenerat. Racaj s-a ales cu o "traumă contuzivă cranio-facială, cu escoriaţii multiple, contuzii la torace şi la abdomen, fractură a piramidei nazale''.

Conform chelnerului, Adrian Mutu a sosit la discoteca Full Up, aflată în centrul istoric al Florenţei, în jurul orei 03,30, însoţit de doi prieteni şi au comandat băuturi alcoolice într-un separeu. O oră mai târziu, cei trei au dorit să plece şi au cerut nota, povesteşte Racaj, dar când acesta a revenit Mutu şi prietenii săi nu mai erau. Racaj a ieşit din local şi a fugit după ei, cerându-le să plătească. Atunci, Mutu ar fi spus că va plăti altădată şi ar fi vrut să discute cu patronul. Mutu ar fi plecat pretinzând că şi-a pierdut portofelul şi merge acasă să ia bani. După 20 de minute, Mutu a reveni, a vorbit cu patronul şi a achitat nota. Kosovarul şi-a cerut scuze că nu ştia faptul că Mutu avea cont deschis în acel local, dar fotbalistul l-ar fi scuipat pe chelner. La un moment dat, Mutu l-ar fi lovit cu pumnul pe Racaj, care a încercat să se apere, dar s-a împiedicat şi a căzut. Mutu a profitat de acest lucru şi l-a luat la şuturi, după care s-a urcat în automobilul Porsche Cayenne şi a plecat.

Pe 29 octombrie 2010 lui Mutu îi va expira suspendarea de 9 luni pentru dopaj cu sibutramină.

Sursa: Agerpres

×