x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Agenţia Mondială Antidoping a suspendat laboratorul antidoping de la Bucureşti

Agenţia Mondială Antidoping a suspendat laboratorul antidoping de la Bucureşti

01 Dec 2017   •   15:32
Agenţia Mondială Antidoping a suspendat laboratorul antidoping de la Bucureşti

Laboratorul antidoping de la Bucureşti a fost suspendat provizoriu, din cauza unei neconformităţi, a anunţat, joi, Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA), citată de Reuters. 

Suspendarea a început de miercuri şi interzice laboratorului de la Bucureşti să desfăşoare orice activităţi antidoping, inclusiv analiza probelor de urină şi sânge, a precizat forul mondial. 

Sancţiunea va fi menţinută pe durata procedurilor disciplinare care vor fi efectuate de către o comisie independentă, care va face o recomandare către preşedintele Comitetului Executiv al agenţiei mondiale cu privire la acreditarea laboratorului. 

Pe durata suspendării, probele care nu au fost analizate de laborator vor trebui trimise la alte laboratoare acreditate, pentru ''a asigura analize de calitate şi a păstra astfel'' încrederea sportivilor în acest proces şi în sistemul antidoping. 

Laboratorul de la Bucureşti este al cincilea laborator suspendat de Agenţia Mondială Antidoping după cele de la Bogota, Ciudad de Mexico, Lisabona şi Paris, potrivit AFP. 
AGERPRES

×