x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Andrei Roşu, primul român care a traversat Canalul Mânecii înot, a încheiat cursa Enduroman Arch to Arc

Andrei Roşu, primul român care a traversat Canalul Mânecii înot, a încheiat cursa Enduroman Arch to Arc

01 Iul 2015   •   18:12
Andrei Roşu, primul român care a traversat Canalul Mânecii înot, a încheiat cursa Enduroman Arch to Arc
Sursa foto: Andrei Rosu / facebook.com

Andrei Roşu a încheiat, miercuri la prânz, cursa Enduroman Arch to Arc, care presupune parcurgerea distanţei de 480 de kilometri dintre Londra şi Paris în alergare, înot şi pe bicicletă, sportivul în vârstă de 39 de ani ajungând în zona Arcului de Triumf din capitala franceză.

Ultima probă a cursei, dintre Calais şi Arcul de Triumf din Paris, de circa 300 de kilometri a fost parcursă de Andrei Roşu pe bicicletă, scrie antena3.ro.

Roşu a alergat, duminică, de la Londra Marble Arch la Dover, o distanţă de 140 de kilometri, în 16 ore şi 53 de minute, apoi a înotat de la Dover la Calais, aproximativ 40 de kilometri, în 21 de ore, marţi atingând ţărmul francez după ce a traversat Canalul Mânecii.

El este primul român care termină Triatlonul Enduroman Arch to Arc, fiind al 16-lea sportiv care încheie această competiţie în ultimii 14 ani.

Andrei Roşu s-a înscris în competiţie alegând să contribuie astfel la strâgerea de fonduri pentru îngrijirea copiilor şi adulţilor cu boli incurabile prin intermediul fundaţiei Hospice Casa Speranţei. Banii rezultaţi din strângerea de fonduri vor fi distribuiţi integral îngrijirii bolnavilor, costurile participării lui Andrei Roşu la triatlon fiind acoperite de sponsori.

Economist de profesie, braşoveanul Andrei Roşu a intrat în 2012 în Cartea Recordurilor, după ce a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente.

×