x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Supraviețuitor al Holocaustului, la 100 de ani: „Aș renunța la pensia mea pentru o victorie a lui Inter”

Supraviețuitor al Holocaustului, la 100 de ani: „Aș renunța la pensia mea pentru o victorie a lui Inter”

de Redacția Jurnalul    |    09 Mai 2023   •   23:27
Supraviețuitor al Holocaustului, la 100 de ani: „Aș renunța la pensia mea pentru o victorie a lui Inter”
Sursa foto: Twitter/Simona Michelon

Italianul Enrico Vanzini, un fan pasionat al lui Inter Milano, a mers pentru prima dată la stadionul San Siro al clubului pentru a vedea echipa sa jucând, abia în 2022. Avea 99 de ani.

"Pasiunea mea a început când aveam șapte ani ... Niciodată nu am putut să merg și nu aveam bani", a declarat Vanzini, acum în vârstă de 100 de ani, pentru Reuters.

Supraviețuitor al Holocaustului, Vanzini așteaptă acum cu nerăbdare confruntarea de miercuri din semifinalele Ligii Campionilor împotriva rivalilor din oraș, AC Milan, și va urmări meciul din prima manșă din confortul căminului său de bătrâni din orașul Padua, în nordul țării.

"L-am rugat pe Dumnezeu să-mi dea bucuria victoriei lui Inter și sper că va fi de acord", a spus el, purtând un tricou al lui Inter cu numele său înscris pe spate.

"Aș face orice (pentru o victorie), inclusiv (să renunț la) mica mea pensie".

Soldat în armata italiană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Vanzini a fost capturat de germani ca prizonier de război după ce Italia s-a predat aliaților în 1943 și a supraviețuit ultimelor luni ale conflictului în lagărul de concentrare nazist de la Dachau.

După ce s-a întors acasă, a lucrat ca șofer de autobuz și camion.

Vanzini, care a primit de la club tricoul lui Inter pentru a marca cea de-a 100-a aniversare, a început să depună mărturie despre experiențele sale legate de Holocaust la începutul anilor 2000.

Își începe diminețile privind pe fereastră, așteptând ca poștașul să îi livreze la Gazzetta dello Sport, cel mai popular ziar sportiv din Italia. De asemenea, are un iPad și a învățat să urmărească sportul din aplicații.

"În trecut, obișnuiam să-mi vizitez prietenii care aveau un televizor... iar dacă conduceam autobuzul le spuneam oamenilor: "Nu strigați, vă rog, trebuie să ascult ceva"." Era vorba de comentariile radiofonice ale meciurilor lui Inter.

Îl admiră pe managerul echipei, Simone Inzaghi, spunând că a făcut "foarte puține greșeli". Dar are o sugestie pentru a ajuta echipa să învingă Milan și să ajungă în prima finală a Ligii Campionilor din 2010 încoace.

"În prima repriză, nu trebuie să obosim prea mult, fiecare trebuie să stea la locul lui", a spus el.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inter milano fan 100 ani