x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Campionatul european al tăietorilor de lemne se va organiza virtual

Campionatul european al tăietorilor de lemne se va organiza virtual

21 Dec 2020   •   12:32
Campionatul european al tăietorilor de lemne se va organiza virtual

Campionatul European Virtual 2020 al tăietorilor de lemne înlocuiește Campionatul Mondial la individual, anulat. Ediția 2020 va putea fi urmarită online duminică, 27 decembrie. Cei mai buni 14 atleți în disciplinele cu toporul și motoferastrăul se vor întrece, fiecare în țara proprie, fără a se întâlni fizic, la final desemnându-se campionul european virtual din acest sezon. România va fi reprezentată de Ionel Mariniță, iar printre țările participante se numără și Marea Britanie, Norvegia sau Ungaria.

Între 30 noiembrie și 10 decembrie fiecare atlet a evoluat în țara sa, respectând normele locale de siguranță anti-Covid. Pe 4 decembrie Ionel Mariniță a concurat pentru România la Sacueni, Bihor. Formatul competiției virtuale îl respectă pe cel de la individualele STIHL TIMBERSPORTS  în care atleții trec prin 6 probe: tăierea pe orizontală, tăierea pe verticală, tăierea la înalțime, tăierea cu joagarul,  cu motoferastraul STIHL MS 661 și cu Hot Saw (super-motoferastraul).

Sportivii vor acumula puncte în funcție de timpii obținuți la cele 6 discipline, evoluțiile lor fiind urmărite de către oficialii competiției, iar timpii vor fi aprobați de către arbitrii internaționali.

Deși cei 14 atleți au evoluat deja în perioada  30 noiembrie - 10 decembrie, nimeni nu știe cine va fi desemnat primul Campion European Virtual, până în momentul transmiterii competiției, duminică pe 27 decembrie. Competiția va fi transmisă în toată lumea pe canalele STIHL TIMBERSPORTS: Facebook, YouTube si Twitch.tv la 15.30, ora României.

×