Campionatul european al tăietorilor de lemne se va organiza virtual
Campionatul European Virtual 2020 al tăietorilor de lemne înlocuiește Campionatul Mondial la individual, anulat. Ediția 2020 va putea fi urmarită online duminică, 27 decembrie. Cei mai buni 14 atleți în disciplinele cu toporul și motoferastrăul se vor întrece, fiecare în țara proprie, fără a se întâlni fizic, la final desemnându-se campionul european virtual din acest sezon. România va fi reprezentată de Ionel Mariniță, iar printre țările participante se numără și Marea Britanie, Norvegia sau Ungaria.
Între 30 noiembrie și 10 decembrie fiecare atlet a evoluat în țara sa, respectând normele locale de siguranță anti-Covid. Pe 4 decembrie Ionel Mariniță a concurat pentru România la Sacueni, Bihor. Formatul competiției virtuale îl respectă pe cel de la individualele STIHL TIMBERSPORTS în care atleții trec prin 6 probe: tăierea pe orizontală, tăierea pe verticală, tăierea la înalțime, tăierea cu joagarul, cu motoferastraul STIHL MS 661 și cu Hot Saw (super-motoferastraul).
Sportivii vor acumula puncte în funcție de timpii obținuți la cele 6 discipline, evoluțiile lor fiind urmărite de către oficialii competiției, iar timpii vor fi aprobați de către arbitrii internaționali.
Deși cei 14 atleți au evoluat deja în perioada 30 noiembrie - 10 decembrie, nimeni nu știe cine va fi desemnat primul Campion European Virtual, până în momentul transmiterii competiției, duminică pe 27 decembrie. Competiția va fi transmisă în toată lumea pe canalele STIHL TIMBERSPORTS: Facebook, YouTube si Twitch.tv la 15.30, ora României.

Ştiri din .ro
Peste 600 de bilete virtuale, vândute în mai puțin de o zi pentru meciul Hermannstadt-CFR Cluj
Kevin de Bruyne s-a accidentat și e „out” pentru cel puțin o lună
Japonia infirmă speculațiile privind amânarea JO de la Tokyo
Cristina Neagu, pe picior de plecare de la CSM București
Rusul Aleksandr Kokorin s-a transferat la Fiorentina
Gigi Becali scapă de Sergiu Buș. Atacantul se transferă în Coreea de Sud
„Clubul a fost condus numai de cămătari. Spaniolii ăștia sunt niște ageamii față de românii de dinaintea lor”
