x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Cine a câștigat premiul fair play și premiul pentru cel mai înfocat fan la FIFA Football Awards

Cine a câștigat premiul fair play și premiul pentru cel mai înfocat fan la FIFA Football Awards

de Redacția Jurnalul    |    15 Ian 2024   •   23:20
Cine a câștigat premiul fair play și premiul pentru cel mai înfocat fan la FIFA Football Awards
Sursa foto: FIFA World Cup

Două din cele mai interesante categorii în cadrul Premiilor FIFA, decernate luni seara la Londra, sunt cele pentru un gest de fair play și pentru cel mai înflăcărat fan al unei echipe de fotbal. Tot luni s-a acordat și Trofeul Puskas, pentru cel mai frumos gol al anului.

Nominalizații categoriei fair play au fost Miguel Angel, un fan al echipei Millonarios care și-a întâlnit eroii cu o zi înainte de a muri din cauza unei boli terminale și Fran Hurndall, un fan australian care a bătut mingea mai mult de 1.000 km de la Gold Coast la Sydney în scopuri caritabile, și Hugo Daniel Iniguez, un fan al clubului argentinian Colon, care a fost surprins de camerele de luat vederi în timp ce își hrănea cu biberonul copilul mic în timpul unui meci.

Iniguez a fost desemnat câștigător, acesta urcând pe scenă alături de copilul său, care a început să plângă în timp ce tatăl său a rostit câteva cuvinte înfășurat în steagul echipei favorite. Din fericire, a fost și mama de față.

Premiul FIFA Fair Play a fost câștigat de echipa masculină a Braziliei, pentru că a purtat un echipament complet negru în semn de solidaritate cu coechipierul Vinicius Jr. după ce acesta a fost victima rasismului într-un meci din La Liga.

De asemenea, nominalizați pentru Premiul Fair Play au fost jucătorii echipeu U16 Montevideo City Torque, pentru că au permis unei echipe adverse să înscrie după ce ei au marcat în timp ce doi jucători adverși erau la pământ din cauza unei unei ciocniri cap în cap.

Arbitrul Pol Van Boekel a fost nominalizat, de asemenea, pentru că nu i-a arătat un cartonaș galben lui Mohammed Kudus, după ce acesta și-a scos tricoul în timpul unui meci al lui Ajax, pentru a arăta un omagiu adus fostului coechipier Christian Atsu, care a murit într-un cutremur în Turcia, anul trecut.

Guilherme Madruga a câștigat premiul Puskas pentru cel mai frumos gol al anului. Chiar dacă e un nume mai puțin cunoscut, golul marcat de Guilherme Madruga pentru Botafogo împotriva lui Novorizontino în a doua divizie braziliană a fost o adevărată reușită, o lovitură din foarfecă, din afara careului.

În cadrul ceremoniei de premiere de la Londra, organizatorii nu au uitat să aducă un omagiu celor trei legende ale fotbalului care s-au stins din viață recent, Sir Bobby Charlton, Mario Zagallo și Franz Beckenbauer, care au fost comemorați într-un scurt film.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fair play FIFA Football Awards