x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Cine a fost oficialul care i-a salutat pe sportivii români la Jocurile Olimpice de Iarnă?

Cine a fost oficialul care i-a salutat pe sportivii români la Jocurile Olimpice de Iarnă?

04 Feb 2022   •   16:48
Cine a fost oficialul care i-a salutat pe sportivii români la Jocurile Olimpice de Iarnă?

La festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, delegația sportivilor români a fost salutată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Olimpic Internațional.

Fiecare delegație a fost însoțită de o reprezentantă a organizatorilor care purta o pancartă în formă de fulg de zăpadă asemănătoare unui nod chinezesc. Parada sportivilor a fost acompaniată de o selecție de muzică clasică internațională.

Evenimentul, dominat de imagini cu fulgi de zăpadă și gheață, a marcat punctul culminant al pregătirilor pentru Jocuri, care au fost afectate de pandemia COVID-19 și de criticile privind drepturile omului în China, care au determinat mai multe țări să organizeze un boicot diplomatic.

Pe un cub tridimensional care semăna cu un bloc de gheață, laserele au sculptat imagini de la fiecare dintre cele 23 de Jocuri de iarnă anterioare. Blocul a fost apoi „spart" de jucători de hochei pe gheață, permițând astfel apariția inelelor olimpice, toate în alb.

Intrările delegațiilor din „Hong Kong" și pentru Rusia, au generat aplauze în stadionul parțial plin.

Delegația României a intrat în arenă precedată de cea a Marii Britanii și urmată de cea a Comitetului Olimpic Rus.

22 de sportivi români iau startul la Beijing 2022. Cine sunt ei și ce șanse au

Team România este alcătuită la această a 24 ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă Beijing 2022 din 22 de sportivi, reprezentanți la 7 discipline sportive din întrecerea olimpică.

Săritorul cu schiurile Sorin Mitrofan a devenit al 22-lea membru al Team Romania, după ce Comitetul Olimpic și Sportiv Român a primit încă un loc cotă la această disciplină. Astfel, el se alătură colegilor lui – Daniela Haralambie, Andrei Feldorean și Daniel Cacina – în competiția de la Zhangjiakou.

Delegația ar fi putut avea chiar 23 de sportivi, dar în urma unei controverse, Federația Română de Schi-Biatlon a refuzat un loc cotă, realocat României, la schi alpin, motiv pentru care Comitetul Executiv al COSR, a decis suspendarea finanțării federației, până la clarificarea situației.

Comitetul Executiv al COSR a decis, de asemenea ca cei doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor de la Beijing să fie Raluca Strămăturaru (sanie, 36 ani) și Paul Pepene (schi fond, 33 ani).

×