x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Comunitatea internațională reacționează impresionată de criza umanitară a refugiaților. Real Madrid donează un milion de euro

Comunitatea internațională reacționează impresionată de criza umanitară a refugiaților. Real Madrid donează un milion de euro

05 Sep 2015   •   19:54
Comunitatea internațională reacționează impresionată de criza umanitară a refugiaților. Real Madrid donează un milion de euro

Clubul de fotbal Real Madrid "va dona un milion de euro pentru refugiaţii primiţi în Spania" şi va pune la dispoziţia acestora mai multe localuri, a anunţat sâmbătă vicecampioana din Primera Division, relatează AFP.

De asemenea, Real le va oferi echipament sportiv tinerilor refugiaţi,. Clubul a prezentat în această săptămână o cifră de afaceri record de 660,6 milioane de euro pentru sezonul trecut.

Iniţiative similare au apărut în lumea sportului, ca răspuns la criza imigranţilor pe care o cunoaşte Europa.

Joi, campioana Germaniei la fotbal, Bayern Munchen şi-a anunţat intenţia de a dona un milion de euro şi de a lucra în colaborare cu autorităţile din Munchen pentru a instala terenuri de antrenament, tinerii refugiaţi urmând să beneficieze de masă, echipamente de fotbal şi cursuri de limbă germană.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) s-a angajat de asemenea că creeze un fond de două milioane de dolari (1,79 milioane de euro).

Europenii sunt sub presiune pentru a demonstra mai multă solidaritate şi omenie, după ce mai mult de 366.000 de persoane au traversat Mediterana de la începutul anului, 2.800 dintre acestea pierzându-şi viaţa în timpul periplului, potrivit ONU.

×