x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Cristiano Ronaldo a doborât recordul de selecții internaționale masculine

Cristiano Ronaldo a doborât recordul de selecții internaționale masculine

de Redacția Jurnalul    |    24 Mar 2023   •   00:30
Cristiano Ronaldo a doborât recordul de selecții internaționale masculine
Sursa foto: Hepta

Cristiano Ronaldo a devenit jucătorul cu cele mai multe selecții din fotbalul masculin internațional, după ce a jucat pentru a 197-a oară pentru Portugalia, joi, împotriva Liechtensteinului, în meciul de calificare la Euro 2024.

Ronaldo, în vârstă de 38 de ani, a ratat șansa de a doborî recordul la Cupa Mondială din Qatar, Portugalia fiind eliminată în sferturile de finală cu 1-0 în fața Marocului.

Atacantul lui Al Nassr era la egalitate cu Bader Al-Mutawa, cu 196 de apariții, înainte de a fi numit în prima echipă a noului selecționer al Portugaliei, Roberto Martinez.

Au existat îndoieli cu privire la viitorul lui Ronaldo pe scena internațională după ce a fost omis din echipa de start pentru meciurile eliminatorii ale Portugaliei din Qatar. Înlocuitorul său, atacantul Goncalo Ramos, de la Benfica, a marcat un hat trick în victoria cu 6-1 în fața Elveției în 16-imile de finală. Ronaldo a apărut ca rezervă în ambele meciuri eliminatorii ale echipei sale.

Ronaldo deține recordul mondial masculin pentru cele mai multe goluri internaționale, cu 118 reușite. El a doborât recordul de 109 goluri al atacantului iranian Ali Daei, retras din activitate, în 2021, și a marcat 9 goluri de atunci, inclusiv unul la Cupa Mondială de anul trecut, care l-a făcut primul jucător care a marcat la cinci Cupe Mondiale diferite.

Fostul atacant al lui Manchester United a debutat pentru echipa de seniori a Portugaliei împotriva Kazahstanului în august 2003, la patru zile după debutul său la clubul de pe Old Trafford. El a marcat primul său gol internațional în timpul unui meci din faza grupelor Euro 2004, împotriva Greciei, 10 luni mai târziu.

Cel mai devreme, Ronaldo ar putea ajunge la cea de-a 200-a apariție în luna iunie, însă pentru a reuși acest lucru atunci, trebuie să joace și în cel de-al doilea meci al Portugaliei din preliminariile Euro 2024, împotriva Luxemburgului, duminica aceasta.

(sursa: Mediafax)

×