x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport De ce este investigat transferul lui Ronaldo de la Juventus la Manchester United

De ce este investigat transferul lui Ronaldo de la Juventus la Manchester United

04 Dec 2021   •   14:10
De ce este investigat transferul lui Ronaldo de la Juventus la Manchester United

Clubul italian de fotbal Juventus Torino este anchetat de autoritățile fiscale torineze pentru fals în contabilitatea câștigurilor de capital. Guardia di Finanza ar căuta un document "secret", parte a tranzacției ce implică transferul lui Cristiano Roaldo la Manchester United.

La Gazzetta dello Sport a dezvăluit anterior că procurorul din Torino care anchetează cazul l-ar putea interoga pe Ronaldo în cadrul anchetei pentru fals în contabilitate în care este implicată Juventus.

Cristiano Ronaldo pare a fi implicat, în condițiile în care Juventus este anchetată pentru presupuse nereguli în contabilitatea clubului.

În presa din Italia au apărut informații conform cărora ar exista un acord "secret" între superstarul portughez și Bătrâna Doamnă, însă procurorii încă nu au ajuns în posesia presupusului document.

O interceptare telefonică a organelor de anchetă ar fi surprins o conversație despre un document secret care, teoretic, nu ar trebui să existe, despre care anchetatorii cred că poate dezvălui detaliile falsei contabilități, în ancheta câștigurilor de capital care afectează Serie A.

Anchetatorii sunt încă în căutarea „documentului secret" care ar putea dezvălui o „creștere frauduloasă" a tranzacțiilor și valorilor menite să genereze venituri fictive care să asigure pierderi operaționale de peste 209 milioane de euro, în loc de 240 de milioane de euro, și active nete de aproape 29 de milioane de euro, în loc de 2 milioane de euro.

Corriere di Torino relatează fragmente dintr-o conversație telefonică între directorul sportiv Federico Cherubini și șeful biroului juridic Cesare Gabasio, la 23 septembrie 2021, din care reiese existența unui astfel de document

Conform sursei citate, Guardia di Finanza s-a întors să caute documentul la sediul clubului și la domiciliul lui Gabasio.

Ziarul susține că nimeni nu a confirmat existența documentului, iar Maurizio Arrivabene, care a fost numit în vară în funcția de nou director al lui Juventus, a afirmat că „nu este la curent cu documentul și nici cu locul unde se află”.

Procuratura a strâns toată documentația contabilă, extracontabilă și bancară, precum și corespondența și mesageria, referitoare la transferul lui Ronaldo la Manchester United.

Corriere di Torino scrie că numărul suspecților în acest caz a crescut la șapte persoane, inclusiv șeful departamentului juridic, Cesare Gabasio.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cristiano ronaldo