x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Dezvăluiri ȘOCANTE din închisoare. Boris Becker povestește cum a fost la un pas de moarte: „Eram un nimeni”

Dezvăluiri ȘOCANTE din închisoare. Boris Becker povestește cum a fost la un pas de moarte: „Eram un nimeni”

de Giulia Anghel    |    22 Dec 2022   •   17:30
Dezvăluiri ȘOCANTE din închisoare. Boris Becker povestește cum a fost la un pas de moarte: „Eram un nimeni”

Celebrul tenismen german Boris Becker povestește pentru prima oară cum a fost viața sa în închisorile din Marea Britanie. „Eram un nimeni”, spune acesta.

El a fost condamnat la 8 luni de închisoare pentru infracțiuni financiare, după ce i s-a redus pedeapsa de la 2,6 luni, pe care a executat-o în penitenciarele Wandsworth și Huntercombe din Regatul Unit. 

Fostul tenismen de 55 de ani spune cum alți deținuți i-au salvat viața, după ce a fost amenințat de două ori cu moartea, relatează skysports.com. 

„Am crezut că voi muri în Wandsworth. Cineva, un criminal pe care l-am aflat mai târziu, a vrut haina mea și bani, și a spus că mă va ucide dacă nu le primește. Apoi, în Huntercombe, un altul a spus că vrea să mă omoare. Tava cu mâncare îmi tremura în mâini când am aflat”, a spus acesta în cadrul unui interviu pentru postul german Sat.1.

Cu lacrimi în ochi, Becker a povestit cum conducerea închisorii a încercat să-l protejeze, fiind cazat singur în celulă și plasând în jurul lui trei deținuți cu experiență care trebuiau să-l ajute în noua sa viață din spatele gratiilor.

„Criminalul a subestimat că alți deținuți vor veni în ajutorul meu și l-ar amenința. Mi-au salvat viața”, a adăugat fostul tenismen, precizând că vrea să păstreze legătura cu unii dintre prietenii pe care și i-a făcut în închisoare.

Totodată, el a recunoscut că niciodată nu s-a simțit mai singur.  „În închisoare ești un nimeni. Ești doar un număr. Al meu era A2923EV. Nu mă chemam Boris, eram un număr. Și nimănui nu-i pasă cine ești.", spune cel care a câștigat de trei ori turneul de la Wimbledon.

Pentru Becker, care a ajuns celebru în 1985, la vârsta de 17 ani, când a devenit primul jucător din lume care a câștigat titlul la Wimbledon fără să fie cap de serie, pedeapsa cu închisoarea a fost o lovitură grea.

Întrebat despre afirmația judecătorului potrivit căreia tenismenul german nu a arătat niciodată că se căiește, Becker a recunoscut că „poate ar fi trebuit să fiu mai clar, mai emoționat".

Însă el și-a recunoscut faptele. „Desigur că am fost vinovat”, a spus acesta despre cele 4 infracțiuni, din cele 29 de acuzații, pentru care a fost condamnat.

Acum speră să întoarcă o nouă pagină în viața sa și să evite greșelile pe care le-a făcut în trecut, dintre care multe le-a pus pe seama lenei și a sfaturilor financiare proaste primite de la alții. „Ani de zile am făcut greșeli, am avut prieteni falși. Cred că închisoarea m-a adus înapoi”.

Boris Becker a câștigat 6 turnee de Grand Slam și este considerat unul dintre cei mai mari tenismeni ai lumii. 
 

×
Subiecte în articol: boris becker inchisoare