x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Djokovic a câștigat cei mai mulți bani din premii în 2023, deși a jucat la doar 12 turnee

Djokovic a câștigat cei mai mulți bani din premii în 2023, deși a jucat la doar 12 turnee

de Redacția Jurnalul    |    21 Noi 2023   •   14:00
Djokovic a câștigat cei mai mulți bani din premii în 2023, deși a jucat la doar 12 turnee
Sursa foto: Hepta

Novak Djokovic a devenit jucătorul cu cele mai mari premii în bani din circuitul ATP în 2023 în ciuda faptului că este jucătorul din Top 10 cu cel mai mic număr de turnee jucate. El este singurul jucător care a depășit borna de 10 milioane de dolari în 2023.

Sârbul a câștigat suma impresionantă de 15.952.044 de dolari (la simplu și dublu) în 2023. Djokovic a câștigat în acest sezon mai mulți bani în premii decât jucători precum Carlos Alcaraz și Daniil Medvedev și a depășit-o și pe Iga Swiatek, numărul 1 WTA.

Alcaraz este totodată singurul jucător care a atins o sumă cu opt cifre în acest sezon. Djokovic a avut unul dintre cei mai buni ani din tenisul masculin, după ce a dominat aproape toate turneele pe care le-a jucat. A câștigat șapte titluri (cele mai multe dintre toți jucătorii), inclusiv trei Grand Slam-uri.

Djokovic este primul sportiv din circuit care a câștigat de patru ori trei dintre cele patru Grand Slam-uri într-un sezon. Totuși, cel mai mare premiu al lui Djokovic într-un singur turneu nu a fost la niciunul dintre Slamuri ci la ATP Finals de la Torino, unde a câștigat al 7-lea titlu, un record.

Jucătorul în vârstă de 36 de ani a încasat 4.411.500 de dolari pentru eforturile sale din cele șapte zile, culminând cu o victorie în finală în două seturi în fața lui Jannik Sinner. El a ridicat cel de-al 71-lea titlu pe suprafață hard din cariera sa (egalându-l pe Roger Federer la acest record).

Premiul în bani pe care l-a câștigat la Torino este al doilea cel mai mare premiu individual din istoria ATP. Djokovic a obținut premii în bani cu șapte cifre câștigând Australian Open, French Open și US Open, iar clasarea pe locul doi la Wimbledon i-a adus 1.175.000 de lire sterline.

El a încheiat sezonul 2023 cu un palmares de 55 de victorii și 6 înfrângeri. El reușit și cea mai lungă serie de victorii din circuitul ATP în acest sezon, între Wimbledon și ATP Finals, ajungând la 19 meciuri fără înfrângere, până la meciul pierdut în fața lui Sinner în faza grupelor a Turneul Campionilor de la sfârșitul anului.

Djokovic a câștigat 10 milioane de dolari sau mai mult în premii în bani într-un sezon în nouă ocazii. De asemenea, el și-a extins dominația în ceea ce privește câștigurile din carieră, devenind primul jucător care a câștigat peste 180 de milioane de dolari.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: novak djokovic tenis