x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Doi ani de la moartea lui Maradona. Fanii nu l-au uitat

Doi ani de la moartea lui Maradona. Fanii nu l-au uitat

25 Noi 2022   •   20:45
Doi ani de la moartea lui Maradona. Fanii nu l-au uitat
Sursa foto: Hepta

Au trecut doi ani de la moartea legendei fotbalului argentinian, Diego Maradona. Fanii emblematicului sportiv marchează momentul, aducând un omagiu în toate colțurile lumii.

Lionel Messi nu postează prea des pe contul său oficial de Instagram, unde are 378 de milioane de urmăritori. De această data însă, a făcut o excepție: Messi a distribuit o fotografie cu Maradona în semn de omagiu, pentru a marca cei doi ani de la moartea campionului.

Fanii fotbalului au planuri mari pentru sâmbătă, când Argentina se confruntă cu Mexic în Qatar la Cupa Mondială FIFA 2022, în curs de desfășurare, în timp ce aduc un sincer omagiu legendei fotbalului Diego Maradona, care a murit în urmă cu doi ani, pe 25 noiembrie.

În 2022, piața suvenirelor s-a extins într-o afacere uriașă, cu o cerere mare pentru articole aparținând  sportivilor precum Maradona. De exemplu, un tricou purtat de fotbalist când a marcat celebrul gol „Mâna lui Dumnezeu” împotriva Angliei în timpul Cupei Mondiale din 1986 a fost vândut la o licitație, în luna mai, pentru 9,3 milioane de dolari.

Mingea pe care Maradona a băgat-o în poarta Angliei a fost scoasă la licitație în noiembrie anul acesta pentru 2 milioane de lire sterline (aproximativ 2,4 milioane de dolari).

Peste 30.000 de fani ai Argentinei sunt în Qatar pentru Mondialul din acest an și, în timp ce mulți se închină la actualul număr 10, Lionel Messi, numele lui Maradona încă poartă o forță aproape mistică, scrie economictimes.indiatimes.com.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: diego maradona omagiu Lionel Messi